Auguszta
-3 °C
2 °C

Telefonhívás védheti meg Hajdút

2003.12.10. 08:25
A móri bankrablással közel azonos időben beszélt egy férfi Hajdú Lászlóval, a vérengzés gyanúsítottjával, akinek hangja nem volt izgatott és háttérzajt sem lehetett hallani. A Népszava információi szerint a kérdéses időpontban Hajdú Budapestről beszélt.
Perdöntő lehet az a tanúvallomás a móri mészárlás ügyében, amelyet egy férfi tett hónapokkal ezelőtt az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán - írja a Népszava. Egy ingatlanvásárlás miatt a móri vérengzéssel közel azonos időben beszélt Hajdú Lászlóval egy tanú - tájékoztatta a lapot hajdú védője.

Hajdú László nem sokkal a móri mészárlás előtt akarta eladni csepeli házát. Az egyik érdeklődőnek a vérengzés előtti napon mutatta meg az ingatlant. Másnap a férfi visszajelzett Hajdúnak. A vevőjelölt a rendőrségen "kérdés nélkül, magától mondta el", hogy a gyanúsított hangja nem volt izgatott, háttérzajt sem hallott, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy épp autóban ült volna. A Népszava úgy tudja, hogy a nyomozás adatai szerint Hajdú a kérdéses időpontban Budapestről beszélt.

Az ORFK illetékese nem kívánta kommentálni információkat. A rendőrség néhány hónapja még úgy tervezte, hogy novemberig lezárják a móri ügy aktáit, és vádemelési javaslattal küldik el őket az ügyészségre. A napokban Garamvölgyi László kommunikációs igazgató úgy nyilatkozott, hogy az év végéig kerül sor az iratismertetésre