Mátyás
-6 °C
1 °C

Bíróság elé áll az egyik móri gyanúsított

2002.12.11. 10:18
Vádlottként áll a bíróság elé pénteken a móri vérengzés egyik gyanúsítottja, Hajdú László - írja a Blikk. A móri bankrablás után három órával már gyanúsítottként keresett, majd ebben az ügyben tisztázott Horváth Szilárdot pedig egy korábbi ügyben gyanúsítják meg, hivatalos személy elleni emberölés kísérletével.
A Blikk információi szerint naponta hallgatják ki a nyomozók a móri mészárlás két gyanúsítottját, Kaiser Edét, Hajdú Lászlót. Hajdú pénteken mentesül a napi kihallgatás alól: csuklyában, bilincsben kommandósok fogják átszállítani az Aradi utcai fogdából a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Itt halálos baleset gondatlan okozásáért kell felelnie.

Horváth ölte meg a biztonsági őrt?

Mint arról beszámoltunk, a móri gyilkosság után három órával már körözött, ám később ebben az ügyben tisztázott Horváth Szilárdot meggyanúsították egy korábbi gyilkossággal is, mely két éve, egy Római parti szórakozóhelyen történt. Több bizonyíték is arra utal, hogy Horváth lőfegyverrel sebesített meg halálosan egy biztonsági őrt még 2000. augusztus 19-én. Egy ismeretlen tettes szóváltás után lövöldözni kezdett, s az egyik lövés eltalálta az őrt, aki a kórházba szállítás után meghalt. Ruháján a technikusok más embertől származó vért is rögzítettek. A lövöldöző személyében pedig - utólag - többen is felismerni vélték Horváthot.

Újabb gyanúsítás

A Blikk úgy tudja, hogy a rendőrség a héten egy újabb ügyben is meggyanúsítja Horváthot. Eszerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal hivatalos személy elleni emberölés kísérletével fogja meggyanúsítani, a miskolci zálogházi rablás ügyében.

Tavaly augusztusban egymilliárd forintot zsákmányolt egy bűnbanda, melynek a gyanú szerint Horváth is tagja volt. A zálogházi Rambóként ismert, a bűncselekmény után, egy tűzharcot követően őrizetbe vették a banda vezérét, a Rambó becenevű V. Lászlót, és társát, ám Horváthnak sikerült elmenekülnie.

Horváth Szilárd a móri vérengzés után, május 13-án adta fel magát a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben. Állítása szerint attól félt, hogy a hajsza során a rendőrök lelövik.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft