Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A móri fegyvereket halászták ki a Dunából?

2002.12.17. 08:25
Hétfőn döntőnek tűnő fordulatot vett a móri rablógyilkosság - írja a Blikk. Állampolgári bejelentés alapján a Duna csepeli szakaszán olyan fegyvereket találtak, amelyeket a bankrablás során is használtak az elkövetők. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy a folyóból kiemelt fegyverek közül melyiket használták Móron, illetve más rablásoknál.
A Magyar Televízió Kékfény című műsorának információi szerint a csepeli Duna-parton búváros halásztak ki a vízből - meg nem erősített hírek szerint - több tucat kézifegyvert - írja a Blikk, amely szerint a rendőrök állampolgári bejelentés alapján bukkantak a fegyverek nyomára.

A napilap információi szerint az előkerült fegyverek között ugyanolyan típusok is vannak, mint amilyenekkel a május 9-i, nyolc halálos áldozatot követelő, móri bankrablást is végrehajtották. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy a folyóból kiemelt fegyverek közül melyiket használták Móron, illetve más rablásoknál, így a csepeli postarablásánál, a budaörsi pénzszállító elleni támadásnál vagy a zálogházak ellen elkövetett rablássorozatnál.

A móri bankrablás nyomozása során kiderült, hogy a gyilkosok legalább három fegyvert használtak: egy Scorpio mini-géppisztolyt, egy 9 milliméteres kaliberű Browningot és egy 7,65 milliméteres Zbrojovkát. A gyilkosságokkal Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsítja a rendőrség.