Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem adta ki a rendőrség az ígért móri jegyzőkönyveket

2002.08.02. 14:30
A móri vérengzés gyanúsítottjainak védői szerint a tegnap átadott nyomozati jegyzőkönyvek között ügyfeleikre nézve terhelő bizonyíték nincs. A mára ígért jegyzőkönyvekkel viszont késik a rendőrség.
Házkutatásról, tanúkihallgatásról, helyszíni szemléről és fegyverszakértői véleményről készült jegyzőkönyvek másolatát kapták meg tegnap a móri gyilkossággal alaposan gyanúsított K. Ede és H. László ügyvédei.

Nem hisznek a bizonyítékban

Kiss Attila szerint valamilyen terhelő bizonyítéka biztos van a rendőrségnek, mert az alapos gyanúsítást másként nem rendelik el. Az ügyvéd továbbra sem hiszi, hogy a megkapott jegyzőkönyvek tartalmaznak terhelő bizonyítékot, bár még nem volt ideje teljesen átnézni a több száz oldalas irathalmazt. - A korábbi ígéret szerint pénteken a felismertetésekről és bemutatásokról készült újabb jegyzőkönyveket kellett volna kapnunk, de nem kaptunk - mondta az Indexnek az ügyvéd.

A rendőrség a jövő hétre ígéri a fegyver- és az orvosszakértői véleményeket is.

Lantos Gyöngyi, a másik gyanúsított ügyvédje a Magyar Hírlapnak még a betekintés előtt elmondta, hogy semmi különösre nem számít, hisz védence ártatlanságában.

A móri rablógyilkosság egyik áldozata bekapcsolta mobiltelefonja diktafonját, ami hangfelvételt készített a vérengzésről - írja a Blikk. A lap információja szerint a bűncselekménnyel kapcsolatba hozott, már elfogott 17 embertől hangmintát vettek.

Meghosszabbított előzetes

Csütörtökön a másodfokú bíróság helybenhagyta a móri rablógyilkosság elkövetésével vádolt Hajdú László és Kaiser Ede egy hónapos előzetes letartóztatására vonatkozó elsőfokú határozatot - értesült a Népszabadság.