Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Nem adta ki a rendőrség az ígért móri jegyzőkönyveket

2002.08.02. 14:30
A móri vérengzés gyanúsítottjainak védői szerint a tegnap átadott nyomozati jegyzőkönyvek között ügyfeleikre nézve terhelő bizonyíték nincs. A mára ígért jegyzőkönyvekkel viszont késik a rendőrség.
Házkutatásról, tanúkihallgatásról, helyszíni szemléről és fegyverszakértői véleményről készült jegyzőkönyvek másolatát kapták meg tegnap a móri gyilkossággal alaposan gyanúsított K. Ede és H. László ügyvédei.

Nem hisznek a bizonyítékban

Kiss Attila szerint valamilyen terhelő bizonyítéka biztos van a rendőrségnek, mert az alapos gyanúsítást másként nem rendelik el. Az ügyvéd továbbra sem hiszi, hogy a megkapott jegyzőkönyvek tartalmaznak terhelő bizonyítékot, bár még nem volt ideje teljesen átnézni a több száz oldalas irathalmazt. - A korábbi ígéret szerint pénteken a felismertetésekről és bemutatásokról készült újabb jegyzőkönyveket kellett volna kapnunk, de nem kaptunk - mondta az Indexnek az ügyvéd.

A rendőrség a jövő hétre ígéri a fegyver- és az orvosszakértői véleményeket is.

Lantos Gyöngyi, a másik gyanúsított ügyvédje a Magyar Hírlapnak még a betekintés előtt elmondta, hogy semmi különösre nem számít, hisz védence ártatlanságában.

A móri rablógyilkosság egyik áldozata bekapcsolta mobiltelefonja diktafonját, ami hangfelvételt készített a vérengzésről - írja a Blikk. A lap információja szerint a bűncselekménnyel kapcsolatba hozott, már elfogott 17 embertől hangmintát vettek.

Meghosszabbított előzetes

Csütörtökön a másodfokú bíróság helybenhagyta a móri rablógyilkosság elkövetésével vádolt Hajdú László és Kaiser Ede egy hónapos előzetes letartóztatására vonatkozó elsőfokú határozatot - értesült a Népszabadság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!