Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Köze van a móri bankrabláshoz az egyik letartóztatottnak

2002.07.24. 10:35
Biztos, hogy köze van a móri bankrabláshoz annak a férfinak, akit a rendőrség kommandósai kaptak el a hétvégén - értesült az Index. Azonban nem állítható teljes bizonyossággal, hogy ő volt a mészárosok egyike.
Az Index információi szerint helytálló a Blikk azon állítása, miszerint egy, a móri ügyben érintett férfit is elkapott a hétvégén a rendőrség. A napilap szerint a Boszniát is megjárt 30 éves férfi több évet szolgált a francia idegenlégióban. Az Index úgy tudja, a férfit más komolyabb rablások miatt is kereste a rendőrség.

Hallgat a rendőrség

Kedden az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója, Garamvölgyi László az Indexnek cáfolta, hogy a móri mészárláshoz köthető személyt kaptak el a kommandósok. A titkolózózás érthető, hiszen a nyomozás kezdeti szakaszában a rendőrség "rossz szálon" indult el, így vélhetően most csak bizonyítékok birtokában tájékoztatják a közvéleményt. Információink szerint jelenleg 17 olyan személyt tartanak őrizetben, akiknek közük lehet a móri bankrabláshoz. Azonban erről sem adtak hivatalos tájékoztatást.

A Blikk rendőrségi információi szerint péntekre várható a légiós DNS-mintáinak azonosítása. Egy ilyen vizsgálat egyébként 12 óra alatt elvégezhető.

Rambózott

A napilap úgy tudja, a légióst ma szembesítik a móri szemtanúkkal. Az elfogott férfira egyébként a titkosszolgálatok hívták fel a nyomozók figyelmét. Annyit lehet róla tudni, hogy a katonai szolgálatot különböző okokra hivatkozva többször megtagadta, majd több évig a francia idegenlégóban szolgált. Tavaly hazatért, és csatlakozott a bükki Rambó-csoport néven ismert rablóbandához.