Aliz
6 °C
14 °C

Köze van a móri bankrabláshoz az egyik letartóztatottnak

2002.07.24. 10:35
Biztos, hogy köze van a móri bankrabláshoz annak a férfinak, akit a rendőrség kommandósai kaptak el a hétvégén - értesült az Index. Azonban nem állítható teljes bizonyossággal, hogy ő volt a mészárosok egyike.
Az Index információi szerint helytálló a Blikk azon állítása, miszerint egy, a móri ügyben érintett férfit is elkapott a hétvégén a rendőrség. A napilap szerint a Boszniát is megjárt 30 éves férfi több évet szolgált a francia idegenlégióban. Az Index úgy tudja, a férfit más komolyabb rablások miatt is kereste a rendőrség.

Hallgat a rendőrség

Kedden az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója, Garamvölgyi László az Indexnek cáfolta, hogy a móri mészárláshoz köthető személyt kaptak el a kommandósok. A titkolózózás érthető, hiszen a nyomozás kezdeti szakaszában a rendőrség "rossz szálon" indult el, így vélhetően most csak bizonyítékok birtokában tájékoztatják a közvéleményt. Információink szerint jelenleg 17 olyan személyt tartanak őrizetben, akiknek közük lehet a móri bankrabláshoz. Azonban erről sem adtak hivatalos tájékoztatást.

A Blikk rendőrségi információi szerint péntekre várható a légiós DNS-mintáinak azonosítása. Egy ilyen vizsgálat egyébként 12 óra alatt elvégezhető.

Rambózott

A napilap úgy tudja, a légióst ma szembesítik a móri szemtanúkkal. Az elfogott férfira egyébként a titkosszolgálatok hívták fel a nyomozók figyelmét. Annyit lehet róla tudni, hogy a katonai szolgálatot különböző okokra hivatkozva többször megtagadta, majd több évig a francia idegenlégóban szolgált. Tavaly hazatért, és csatlakozott a bükki Rambó-csoport néven ismert rablóbandához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?