Valér
-1 °C
0 °C

Vallomást tett a móri bankrablás egyik gyanúsítottja

2002.07.31. 10:17
Változtatott eddigi taktikáján, és több kérdésre is válaszolt a móri rablógyilkosság egyik gyanúsítottja, K. Ede - értesült a Blikk. Ezt Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója is elismerte, de hangsúlyozta: nem beszélhetünk beismerő vallomásról. A Blikk úgy tudja, a vérengzés egyik áldozata halála előtt beszélt egy rendőrrel. Lamperth Mónika belügyminiszter elégedetlen a móri nyomozás kommunikációjával.
K. Ede, a móri rablás egyik gyanúsítottja kedden vallomást tett. Hogy mit mondott, egyelőre nem tudni, de az tény, hogy a jegyzőkönyvet aláírta. A gyanúsított ügyvédjét, Lantos Gyöngyit kedden és szerdán sem lehetett telefonon elérni.

Garamvölgyi cáfol

A korábbi hírekkel ellentétben nem kötöttek vádalkut K. Edével. Ez több ok miatt sem lehetséges, mondta Garamvölgyi László. A vádalkut csak ügyészi jóváhagyással, a gyilkosságnál enyhébb bűncselekmény esetében lehet kötni.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a másik gyanúsított, H. László ügyvédje szerdán kapja meg a nyomozóktól a védence ügyében készült jegyzőkönyveket a házkutatásról és a tanúk felismeréséről. Kiss Attila a napilapnak elmondta, ez nem a teljes dokumentáció, csak azokat kaphatja meg, amelyek nem sértik a nyomozás érdekeit. Az ügyvéd ezek birtokában dönt arról, javasolja-e H. Lászlónak a vallomástételt. Kiss Attila polgári pert indít a nyomozás után azokkal a lapokkal szemben, amelyek megírták védence teljes nevét.

Szerdán Garamvölgyi azt is cáfolta, hogy három fegyvert - egy Skorpiót, egy 9 milliméteres parabellumot, és egy cseh gyártmányú 7.65-ös Zbrojovkát - foglaltak volna le a helyszínen.

A belügyminiszter elégedetlen

Elégedetlen a móri nyomozás kommunikációjával a belügyminiszter. Lamperth Mónika az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a rendőrségnek kevesebbet, de megalapozottan kell nyilatkoznia. Jogos elvárás a móri tömegmészárlás ügyében nyomozó rendőrökkel szemben, hogy munkájukat gyorsan, pontosan, eredményesen végezzék, és csak a tényekről tájékoztassák a közvéleményt.

Garamvölgyi László elmondta, hogy a közeli napokban biztos, rendőrségi forrásból származó információkat tesznek közzé a nyomozásról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!