Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Életfogytiglant kaphat a nemi erőszakkal vádolt többnejű mormon

2002.08.27. 11:43
A utahi mormon ötödik feleségének tizenhárom éves mostohalányát választotta. Green 50 év óta az első, aki ellen poligámiával kapcsolatos bűncselekmény miatt emelnek vádat Utahban.
Egy tizenhárom éves lányt vett feleségül, ezért életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat a többnejűség miatt már korábban elítélt Tom Green. A legújabb vád szerint nemi erőszakot követett el, mert a lány még kiskorú volt amikor a férfi elvette. A lány emellett saját mostohalánya volt.

Öt feleség, 29 gyerek, sok lakókocsi

Green 50 év óta az első férfi, aki ellen poligámiával kapcsolatos bűncselekmény miatt emelnek vádat Utahban. A férfit tavaly négyrendbeli bigámiáért ítélték elGreen öt feleségével és 29 gyermekével lakókocsikban élt Utahban. A bíróság szerint gyermekeit is elhanyagolta, ezért öt év börtönre ítélték.

Többnejűség betiltva

Green végig azt hangoztatta, hogy a többnejűség Istentől kapott "ajándék", amely az üdvözüléshez vezet. Védője szerint a lány anyja beleegyezett, hogy a férfi elvegye saját mostohalányát.

A mormon egyház már 1890-ben betiltotta a többnejűséget, de mintegy 30 ezer ember Utahban és több nyugati államban még mindig nem veszi ezt tudomásul, jelentette az Ananova.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?