Auguszta
-7 °C
0 °C

Horváthnak állítólag van alibije

2002.05.13. 14:51
Van alibije Horváth Szilárdnak, a móri bankrablással kapcsolatba hozható férfinak, aki hétfőn reggel önként jelentkezett a Venyige utcai börtönben, hogy megkezdje nyolc hónapos bűntetését. A férfi ügyvédje azonban nem hajlandó elárulni, hol tartózkodott védence a kérdéses időpontban, állítja ugyanakkor, hogy Horváth kész együttműködni a rendőrséggel. A nyomozók szerint nem gyanúsítottja az ügynek Horváth, noha csütörtök óta kerestette őt a rendőrség, ám most ezt is tagadják.
Minden idők legvéresebb bankrablása történt múlt hét csütörtökön Móron. Az Erste Bank helyi fiókjába fél egy körül rontott be két, álarcot nem viselő férfi, akik azonnal tüzelni kezdtek a benntartózkodókra. A példátlanul véres akcióban heten vesztették életüket: öten a pénzintézet alkalmazottai, ketten pedig ügyfelek voltak. A bankban tartozkodó nyolcadik személyt, a rablógyilkosság egyetlen túlélőjét továbbra is kórházban ápolják.

A rendőrség a rablás után két órával már nyilvánosságra is hozta Horváth Szilárd és Farkas Róbert fényképét, hangsúlyozva, hogy a két férfi kapcsolatba hozható a móri mészárlással: Ezzel egyidőben példátlan hajsza kezdődött a feltételezett elkövetők felkutatására, megszigorították a határellenőrzést, illetve útzárakat emeltek Mór környékén.

Horváth egyelőre nem gyanúsított

Csákány Tibor, Thaisz Andra és Hóbár Mónika
A nyomozóhatóság tagadja, hogy Horváth Szilárdot gyanúsítanák a móri vérengzés kapcsán, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik - jelentette ki Thaisz Andrea, Horváth ügyvédje hétfőn. Horváth Szilárdot még nem gyanúsítják és elmondása szerint nem is körözik ebben az ügyben. Horváth nyolchónapos börtönbüntetésének letöltésére jelentkezett hétfő hajnalban a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben. Az ügyvédnő beszámolt arról is, hogy Horváth már pénteken jelentkezett az ügyvédi irodában. Eddig azért nem adta fel magát, mert rettegett - tette hozzá az ügyvédnő. Thaisz nem volt hajlandó elárulni, hogy hol tartózkodott Horváth a bankrablás pillanatában, de állítása szerint ügyfelének van alibije.

Az ügyvédnő szerint nem szabtak feltételeket

Horváth Szilárd barátnője, Hóbár Mónika ennek kapcsán elmondta: nem tudja, hol tartózkodott barátja a bankrablás idején, ám azt állítja: csütörtökön dél körül óránként beszéltek telefonon. Annak ellenére, hogy a hatóság támogatta azt az ötletet, hogy Horváth feladja magát, mégsem kaptunk segítséget - mondta az ügyvédnő, aki hangsúlyozta: nem szabtak feltételeket, csak azt kérték, hogy a megjelenés pillanatában egy büntetés-végrehajtási bíró bíró és a nyomozást felügyelő ügyész is jelen legyen.

Bővebben: Horváthnak van alibije?

Még hétfőn kihallgatják Horváthot

Nincs köze a móri mészárláshoz - állítja Horváth Szilárd, akit ma reggel 5 után 5 perccel kísért ügyvédje és Csákány Tibor újságíró a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe. Őt még ma meghallgatják a Központi Bűnüldözési Igazgatóság speciális nyomozói. Garamvölgyi László az ORFK kommunikációs igazgatója az Indexnek elmondta: már közel jártak Horváthoz, így feltehetően akkor is elkapják, ha ő nem adja meg magát. A móri mészárlással szintén összefüggésbe hozott Farkas Róbert tartózkodási helyével kapcsolatban is van már használható információja a rendőrségnek, így Garamvölgyi László reméli, hogy napokon belül ő is kézre kerül.

Bővebben: Garamvölgyi: közel járunk Farkashoz is

Horváthot két éve körözték

Garamvölgyi közölte: a körözött férfi hétfőn hajnalban, 5 óra után 5 perccel jelentkezett a büntetés-végrehajtási intézetben, hogy megkezdje 8 hónapos büntetésének letöltését garázdaság miatt. A 28 éves férfi kíséretében volt ügyvédje és Csákány Tibor, a Kék Fény tévéműsor munkatársa. Horváth Szilárdot két éve körözték, mert annak idején nem vonult be jogerős büntetésének letöltésére a büntetés-végrehajtási intézetbe. Horváth korábban a családtagjainak jelezte: nincs köze a mészárláshoz. Garamvölgyi László közölte: a móri bankrablással szintén összefüggésbe hozott Farkas Róbertet továbbra is nagy erőkkel keresik.

Bővebben: Horváth Szilárd feladta magát

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!