Vince, Artúr
5 °C
11 °C

A poligráf nem cáfolta, hogy ketten voltak a móri mészárosok

2007.03.22. 08:36
Két héttel ezelőtt hazugságvizsgálaton esett át a móri mészárlás egyik új gyanúsítottja. W. Róbert vallomását, ami szerint társával - N. Lászlóval - ketten hajtották végre a vérengzéssel végződő bankrablást, nem cáfolta meg a műszeres vizsgálat sem.

A februárban elfogott W. Róbert két héttel ezelőtti poligráfos vizsgálata nem cáfolta meg a férfi vallomását, írja a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, hogy a nyomozók kézhez kapták a hazugságvizsgálatot végző pzsichológus szakértő véleményét, ami szerint W. Róbert igazat mondott, amikor azt állította: N. Lászlóval kettesben hajtották végre a bankrablást, a nyolc áldozattal társa végzett, míg ő a bankfiók ajtajában állva elküldte az arra járókat.

A Magyar Hírlap szerint a rendőrök nem kételkednek a szakértő előtt megismételt vallomásban. N. László, akinek a lakásán megtalálták a Móron használt fegyvereket, azonban továbbra is kitart amellett, hogy nem ő lótt a bankban, hanem egy harmadik, meg nem nevezett társuk lelkén szárad a nyolc ember halála.

W. Róbert ügyvédje nem erősítette meg a lapnak a poligráfos vizsgáalt eredményét. Lichy József szerint a szembesítésnek meghatározó jelentősége lehet, ezért jelentősen befolyásolná a két gyanúsított szembesítését, ha idő előtt kitudódna az eredmény.

A móri mészárlás két új gyanúsítottját külön helyen tartják előzetes letartóztatásban. W. Róbertet állítólag pénteken átszállítják a Gyorskocsi utcából a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe, hogy ismét kihallgassák. A két gyanúsított vallomásaiban lévő ellentmondások miatt várhatóan szembesítésre is sor kerül a közeljövőben.