Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

A rendőrség vádalkut kötne K. Edével

2002.07.30. 06:34
Vádalkut kötnének a múlt héten elfogott K. Edével a hatóságok - írja a Blikk. Ez azt jelenti, hogy beigazolódhatott: K. Ede, bár ott volt Móron, nem lőtt az áldozatokra. A nyomozás adatai szerint K. Ede és a vele egy napon elkapott H. László is - bár eladósodtak - látványos költekezésbe kezdett május végén. A Blikk úgy tudja, a házkutatáson előkerült az egyik gyilkos fegyver.
Bárkivel hajlandók vádalkut kötni a vonatkozó törvény előírásai alapján a móri tömeggyilkosok bíróság elé állítása érdekében a magyar hatóságok. A törvény szerint emberölés kivételével bármilyen bűncselekmény elkövetője mentességet kaphat a büntetés alól, ha sajátjánál súlyosabb bűnügyet segít megoldani. A Blikk értesülése szerint a nyomozók K. Edével is hajlandók a vádalkura. Ez azt jelenti, hogy bizonyítékaik vannak arra, K. Ede nem gyilkolt Móron.

A gyanúsítottak védőügyvédei korábban közölték, védenceiktől ne várjon a rendőrség beismerő vallomást, mert nem ők a tettesek. Hétfőn a védők azt közölték, nem járulnak hozzá a hazugságvizsgálathoz sem, mert szerintük bizonytalan eredményt hoz.

A móri bankból származó pénzt használtak?

Értesülésünk szerint H. László és K. Ede lebukásához hozzájárult, hogy - bár nagyon eladósodtak - május végén látványosan költekezni kezdtek. Többek között olyan eurócímleteket is használtak, amilyeneket Mórról vittek el a támadók.

A két férfi csepeli, illetve zuglói lakásában baseballsapkákat és kesztyűket is lefoglaltak. A technikusoknak a kesztyűk adnak több munkát. Egyfelől azt vizsgálják, kik használták azokat, de azt is meg kell fejteniük, hogy van-e a külsejükön a móri bankfiókból származó mikronyom. A fiókban a vérengzést követően minden kesztyűnyomot rögzítettek, így csak idő kérdése kimutatni, használták-e ott valamelyiket.

Előkerült a gyilkos fegyver?

A Kékfény és a Blikk értesülését - nem hivatalosan - megerősítették: a zsaruk megtalálták az egyik gyilkos fegyvert, a Scorpiót H. László és K. Ede elfogása után, a házkutatások során foglaltak le.

Ugyanakkor a rendőrség hétfő délután cáfolta a lap korábbi információját, miszerint védett tanúk segítik a nyomozást.

A Kékfény szerint a rendőrségnek megdönthetetlen bizonyítékai vannak arról, hogy a két jelenlegi gyanúsított az elkövetők között volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!