Valér
-2 °C
0 °C

Lövöldözés az amerikai Moszkvában

2007.05.20. 17:46
Az idahoi kisvárosban egy férfi elbarikádozta magát egy templomban, ahonnan válogatás nélkül, bárkire tüzelt automata fegyverével. A templomot több órával később rohamozták meg a rendőrök, a lövöldöző addigra már öngyilkos lett.
Két embert, egy  rendőrt és egy civilt meglőttek helyi idő szombat éjjel egy az Idaho állambeli Moscow városban, az Egyesült Államokban - közölte a CNN amerikai hírtelevízió és a helyi média.

A támadó elbarikádozta magát a húszezer lakosú kisváros presbiteriánus templomában, és hetvenöt lövést adott le a templom közelében lévő, a városi rendőrkapitányságnak is otthont adó Latah megyei bíróság épülete felé. A rendőrség szerint az automata fegyverrel felszerelkezett támadónak nem volt határozott célpontja, válogatás nélkül, bárkire rálőtt. Harmincöt találat érte a bíróságot, de az épületben senki nem sérült meg. A sérültek állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Az utolsó lövés hajnali egy órakor lőtte ki a támadó. A rendőrség ezután jó ideig nem tudott kapcsolatba lépni a lövöldözővel, ezért a környéket lezárták, páncélozott autók és kommandósok szállták meg az utcákat, a környék lakóit pedig felszólították, hogy ne menjenek az utcára vagy az ablakok közelébe. Emellett túsztárgyalót is hívtak, aki viszont nem tudott kapcsolatba lépni a lövöldözővel.

Végül vasárnap, helyi idő szerint a hajnali órákban órakor a rendőrség elitalakulatának három egysége behatolt az épületbe, amelynek földszintjén két külön helyiségben két férfi holttestére bukkantak A feltételezések szerint az egyik ezek közül maga a lövöldöző, aki valószínűleg öngyilkos lett. A két férfi személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, és az elkövető indítékaira sem derült fény.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!