Judit
3 °C
7 °C

A mosoly birodalma

2000.12.14. 20:35
,,Nekünk feleségeknek, családanyáknak, asszonyoknak ilyenkor karácsony táján különösen oda kell figyelnünk arra, hogy szép és rendezett legyen az otthonunk és a környezetünk. Ilyen szép és rendezett környezetbe hívtam meg ma Önöket..." - helyezte el térben és időben a miniszterelnökné asszony azt a fogadást, amelyet a külügyminiszter feleségével együtt rendeztek a magyarországi nagykövetnéknek a felújított Károlyi palotában csütörtök délelőtt, valamilyen ismeretlen apropóból, ami biztos nem is fontos.

,,Akárha Rómában volnék!" - idézte fel sóhajtva a közelmúlt kedves emlékeit az impozánsan felújított palota halljában összegyűlt Chanel illatú asszonysereg meg a decemberi napfény hatására a MEH egyik helyszínre delegált, valamit bizonyára dolgozó embere a lépcsőfordulóban, ahol a miniszterelnök felesége a vendégeket fogadta. Anikó asszony feszült volt egy kicsit, ez látszott a mosolyán, de azért kitartott végig becsülettel, a mosoly mármint, drukkoltam is neki rendesen.

Kalap, sál, mosoly

Anikó asszony profin vezényelte a bulit
Miután mindenki megérkezett, a miniszterelnökné asszony elmondta fent idézett beszédét, szavát halk zongoraszó kísérte. A nagykövetnék ültek és kedves arcot vágtak, csinosak voltak, többnyire kosztümben, kalappal, sállal, tűkkel, ahogy kell. Anikó asszony profin vezényelte a bulit, mosolygott jobbra, mosolygott balra, és közben mondott ilyeneket, hogy karácsony, meg otthon, meg ,,mi asszonyok". Mindenkihez volt szava.

Magyarországi nagykövetnék
A megnyitó után műsor következett, amit a Cotton Club Singers abszolvált többnyire (végre sikerült döntenem: a fekete hajú lány sokkal szebb), de azért közben ott volt két színész is, akik a számok között vicceseket mondtak, Karinthy-t például angolul, újpesti tájszólással. Mosolygásban és kedves arc vágásban csak Torgyánné, Mária asszony múlta felül a miniszterelnöknét, aki a zsúr kakukktojása volt, hiszen nem nagykövetné ő, sem nem külügyminiszter feleség, mégcsak nem is Anikó, hiszen Mária, de azért ott volt, evett, ivott.

Koktél és pletyka

Beindult a sugdolódzás-pletykálkodás
A fogadás fénypontja a műsort követő koktél-parti volt, ahol beindult a sugdolódzás-pletykálkodás, ami nagyon izgi lehet, legalábbis a nagykövetnék nagyon élvezték. Ketten-hárman össze kell ehhez állni csapatba, halkan kell beszélni, de hangosan nevetni, szemet villogtatni, közben pedig illő a kezet a száj elé tenni oly módon, hogy jól látsszon a sok csillogó nemesfém, meg a Coco-logó. Ezt csinálták egy darabig a feleségek, meg Anikó asszony, közben eszegettek, iszogattak, utána meg hazamentek szép meleg otthont teremteni karácsonyra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?