Máté, Mirella
12 °C
30 °C

A mosoly birodalma

2000.12.14. 20:35
,,Nekünk feleségeknek, családanyáknak, asszonyoknak ilyenkor karácsony táján különösen oda kell figyelnünk arra, hogy szép és rendezett legyen az otthonunk és a környezetünk. Ilyen szép és rendezett környezetbe hívtam meg ma Önöket..." - helyezte el térben és időben a miniszterelnökné asszony azt a fogadást, amelyet a külügyminiszter feleségével együtt rendeztek a magyarországi nagykövetnéknek a felújított Károlyi palotában csütörtök délelőtt, valamilyen ismeretlen apropóból, ami biztos nem is fontos.

,,Akárha Rómában volnék!" - idézte fel sóhajtva a közelmúlt kedves emlékeit az impozánsan felújított palota halljában összegyűlt Chanel illatú asszonysereg meg a decemberi napfény hatására a MEH egyik helyszínre delegált, valamit bizonyára dolgozó embere a lépcsőfordulóban, ahol a miniszterelnök felesége a vendégeket fogadta. Anikó asszony feszült volt egy kicsit, ez látszott a mosolyán, de azért kitartott végig becsülettel, a mosoly mármint, drukkoltam is neki rendesen.

Kalap, sál, mosoly

Anikó asszony profin vezényelte a bulit
Miután mindenki megérkezett, a miniszterelnökné asszony elmondta fent idézett beszédét, szavát halk zongoraszó kísérte. A nagykövetnék ültek és kedves arcot vágtak, csinosak voltak, többnyire kosztümben, kalappal, sállal, tűkkel, ahogy kell. Anikó asszony profin vezényelte a bulit, mosolygott jobbra, mosolygott balra, és közben mondott ilyeneket, hogy karácsony, meg otthon, meg ,,mi asszonyok". Mindenkihez volt szava.

Magyarországi nagykövetnék
A megnyitó után műsor következett, amit a Cotton Club Singers abszolvált többnyire (végre sikerült döntenem: a fekete hajú lány sokkal szebb), de azért közben ott volt két színész is, akik a számok között vicceseket mondtak, Karinthy-t például angolul, újpesti tájszólással. Mosolygásban és kedves arc vágásban csak Torgyánné, Mária asszony múlta felül a miniszterelnöknét, aki a zsúr kakukktojása volt, hiszen nem nagykövetné ő, sem nem külügyminiszter feleség, mégcsak nem is Anikó, hiszen Mária, de azért ott volt, evett, ivott.

Koktél és pletyka

Beindult a sugdolódzás-pletykálkodás
A fogadás fénypontja a műsort követő koktél-parti volt, ahol beindult a sugdolódzás-pletykálkodás, ami nagyon izgi lehet, legalábbis a nagykövetnék nagyon élvezték. Ketten-hárman össze kell ehhez állni csapatba, halkan kell beszélni, de hangosan nevetni, szemet villogtatni, közben pedig illő a kezet a száj elé tenni oly módon, hogy jól látsszon a sok csillogó nemesfém, meg a Coco-logó. Ezt csinálták egy darabig a feleségek, meg Anikó asszony, közben eszegettek, iszogattak, utána meg hazamentek szép meleg otthont teremteni karácsonyra.