Gusztáv
-4 °C
1 °C

Előzetes letartóztatásba helyezték a kisfiát megkéselő postást

2004.11.26. 11:57
Egy mosonmagyaróvári postás csütörtökön több késszúrással megölte hétéves kisfiát, fiatal feleségét pedig megszúrkálta. A pénteken délelőtt előzetes letartózatásba vett férfit rendőri őrizet mellett ápolják a Győr megyei kórház pszichiátriai osztályán, az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított feleség állapota stabilizálódott.

Pénteken indítványozta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság D. Tamás előzetes letartóztatásba vételét. A mosonmagyaróvári férfi csütörtökön reggel hét óra körül lakásukon több késszúrással megölte hétéves kisfiát, 27 éves feleségét pedig több helyen megszurkálta.

A család reggelihez készülődött, amikor az édesapa minden előzmény nélkül felkapta a kenyérvágó kést, és összekaszabolta fiatal feleségét és első osztályos kisfiát. A gyermeket mellkastájékon, hason, illetve a könyöke fölött érték a szúrások, feleségét teste több pontján is megsebesítette a vélhetőleg anyagi gondjai miatt elkeseredett férfi. Ezután kerékpárral elment otthonról és a Lajtába ugorva öngyilkosságot kísérelt meg.

Öngyilkos akart lenni

A tűzoltókat a járókelők értesítették, hogy egy férfi a vízbe esett, de mire a helyszínre értek, a férfi a partra úszott, és egy közeli elektromos elosztószekrény mellett feküdve megpróbált abba belenyúlni, értesült a Kisalföld Online. A láthatóan zavart elméjű férfit ezután a mentők kórházba szállították.

A kisfiú belehalt sérüléseibe, az asszonyt a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították a mosonmagyaróvári kórház traumatológiájára. A nő súlyos gége-, légcső- és nyakiizom-sérüléseket szenvedett, lépe, gyomra és rekeszizmai sérültek, valamint jobb oldali vesetájékon is érte szúrás, továbbá mindkét kezén ideg- és izomsérüléseket okoztak a késszúrások. A nő életéért küzdő orvosok arról tájékoztatták a rendőrséget, hogy a fiatalasszony állapota stabilizálódott, tudta meg az Index Kovács Krisztinától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósától.

Rendőrök őrzik

A harmincéves postást a Győr megyei kórház pszichiátriai osztályán ápolják, ellene emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik a vizsgálat. Gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy a húsz centiméter pengehosszúságú késsel családtagjait megkéselte és öngyilkos akart lenni. Tettére azonban semmilyen konkrét magyarázatot nem adott.

A férfit délelőtt tizenegy órakor előzetes letartóztatásba helyezték, de mivel az orvosok nem javasolták, hogy fogdába kerüljön, továbbra is a pszichiátrián őrzik a rendőrök, tájékoztatta az Indexet Kovács Krisztina. A rendőrök azóta ismételten kihallgatták, de érdemben nem közölt többet a történtekről a mosonmagyaróvári férfi, tette hozzá a megyei rendőrség sajtósa.