Viola
-6 °C
-2 °C

Kilencszer szúrt nevelt lányába a szerelmes mostohaapa

2004.09.14. 13:03
A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a Baranya Megyei Bíróság első fokú határozatát, amelyben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy komlói férfit, aki 2003 februárjában megölte nevelt lányát és életveszélyesen megsebesítette feleségét.
Az ötvenegy éves Sz. József Béla egy komlói lakásban élt együtt feleségével és az asszony korábbi házasságából származó tizenkilenc éves lányával. A férfi és a lány között szexuális kapcsolat alakult ki, amelyről az édesanya is tudott. A felsőfokú tanulmányokat folytató lány időközben megismerkedett egy fiatalemberrel. Nevelőapja erről tudomást szerzett, és megtiltotta a kapcsolatot, sőt, a fiatalembert felhívta és fenyegetéssel próbálta rávenni a szakításra. Amikor látta, mindez hiábavaló, elhatározta, öngyilkos lesz. Gyógyszereket vett be, de idejében rátaláltak, így kísérlete kudarcot vallott.

Kilenc késszúrás

Tavaly február elsején egy hajnali veszekedést követően a férfi kést vett magához, feleségét és nevelt lányát nem akarta kiengedni a lakásból. Amikor az asszony megpróbált kimenni az ajtón, Szabó József Béla mellkason szúrta. A nőnek sikerült a lakásból kijutnia és a lépcsőházban segítséget kérnie, azonban férje ezalatt kilenc késszúrással végzett a lányával.

A kiérkező rendőrök a késelőt őrizetbe vették. A felesége életét a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni. A bíróság Szabó József Bélát több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek, és életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta. A nevelőapa legkorábban húsz év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!