Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tárgyalni akarnak a motorosok a rendőrökkel

2007.06.20. 18:54
Másfél héttel ezelőtt videóra vette a szabálytalankodó motoros, amikor frontálisan ütközött egy társával Baranya megyében. A vétlen motoros meghalt, temetésére most száz budapesti klubtársa és legalább ennyi helybeli készül. A motorosok leülnének tárgyalni a rendőrökkel, hogy miként lehetne kiszűrni maguk közül a szabálytalankodókat.

Kétszáz társa is elkíséri utolsó útjára pénteken azt a motorost, aki másfél héttel ezelőtt vesztette életét, miután egy másik motorossal ütközött a Pécs és Mánfa közötti úton - tájékoztatta a pécsi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerdán.

Százan jönnek a fővárosból

A 29 éves áldozat egy budapesti motoros klub tagja volt. Mintegy száz társa érkezik a fővárosból, és vonul fel a baranyai megyeszékhelyen, a gyászszertartásig csatlakoznak hozzájuk helyi szimpatizánsok is - mondta el Böröcz Károly.

A temetés után a motoros egyesületek, valamint a rendőrség képviselői találkozót tartanak a Pécs és Mánfa közötti mecseki pihenőhelyen. A megbeszélést baranyai motorosok kezdeményezték a balesetek jövőbeni megelőzése érdekében.

Kiszűrnék maguk közül a szabálytalankodókat

Egyelőre nem tudni, milyen eredménnyel jár az eszmecsere. "Ők szeretnék kiszűrni maguk közül azokat a szabálytalankodókat, akik miatt sokan megbélyegzik őket, mi pedig kulturált, békés közlekedést várunk tőlük" - mondta az osztályvezető.

A pécsi motoros június 10-én halt meg, amikor összeütközött egy szemből jövő, záróvonalon előző másik motorossal. A vétkes járművezetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, jelenleg egy pécsi klinikán ápolják. Ő volt az, aki motorra szerelt kamerájával felvette az ütközést, korábban pedig több olyan útját is megörökítette, ahol a sebességhatárokat többszörösen túllépve jutott el egyik városból a másikba.