Szilárda
-4 °C
2 °C

Felborult egy kisvonat a XI. dinnyefesztiválon

2005.08.15. 15:19
Felborult egy városnézőket szállító kisvonat Medgyesházán. A polgármester szerint a vonat kinézetű dízeltraktor az első két napon csak este nyolcig furikázott, és nem érti, hogy vasárnap miért utaztatott még éjfélkor is.

Ketten súlyosan, öten könnyebben megsérültek abban a baleseteben, amely nem sokkal vasárnap éjfél előtt történt Medgyesházán. Nagy Béla polgármester az Indexnek megerősítette a HavariaPress információját, amely szerint a település határában egy városnézőket szállító vonat borult fel.

Az eddigi adatok szerint a baleset azért következett be, mert a sofőr túl gyorsan akart megfordulni a település határában lévő benzinkútnál. A hirtelen irányváltás és a nagy sebesség miatt a vonat második kocsija kisodródott, majd az oldalára dőlt.

A vonaton összesen 25-en utaztak. Nagy Béla szerint a békéscsabai cég péntek óta a XI. medgyesházi dinnyefesztiválon szállította az utasokat. A polgármester szerint a vonat kinézetű dízeltraktor az első két napon csak este nyolcig furikázott, és nem érti, hogy vasárnap miért utaztatott még éjfélkor is.

Az Index információi szerint előzőleg már Gyulán, Gyomaendrődön is működött a kisvonat. Kerestük a cég illetékeseit, de egyelőre sikertelenül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!