Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Négy év börtön a mecseki motoros ámokfutónak

2008.04.26. 20:46
Megszületett az elsőfokú ítélet annak a motorosnak a büntetőperében, aki tavaly halálos balesetet okozott, amikor egy másik motorossal összeütközött Pécs és Mánfa között, miközben a történtekről kamerával felvételt is készített.

Az első fokon eljáró Pécsi Városi Bíróság szombaton meghozott ítéletében az elsőrendű vádlottat, a 24 éves O. Zsoltot bűnösnek találta közúti veszélyeztetés bűntettében, ezért négy év letöltendő börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a járművezetéstől. Míg a végzetes napon vele együtt motorozó, szintén közúti veszélyeztetéssel vádolt társát nyolc hónap felfüggesztett börtön büntetésre ítélték, és három évre eltiltották a járművezetéstől.

Saját bűntettüket videózták

A vádirat szerint az autófényezőként dolgozó O. Zsolt barátjával együtt 2007. június 10-án Pécsről Komló irányába motorozott, ennek során többször megszegték a KRESZ előírásait. A megengedettet többszörösen meghaladó sebességgel haladtak, a záróvonalat rendre átlépték, és amikor az elől haladó O. Zsolt autókat előzött, összeütközött egy, a szemközti sávban érkező motorossal. Az úton közlekedőket veszélyeztető sorozatos szabályszegésről videofelvételt is készítettek.

A baleset okozója is maradandó sérüléseket szenvedett, de a bíró szerint el tudja látni magát

A 29 éves vétlen motoros a helyszínen életét vesztette. A karambol okozója súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. O. Zsolt egészségkárosodása maradandó. Bal karját nem tudja mozgatni, megsérült a gerince, és bottal jár, de a bíróság szerint el tudja látni magát, ezért le tudja tölteni büntetését.

Soknak tartják a büntetést

A szombaton megszületett elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette. Az elsőrendű vádlott enyhítésért, a másodrendű pedig felmentésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az eljárás a megyei bíróságon folytatódik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!