Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Vádemelés a frontális ütközést felvevő motoros ügyében

2007.10.04. 16:29
A záróvonalat átlépve, a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott az a motoros, aki véletlenül frontálisan ütközött egy másik motorossal. A szabálytalan száguldozó videóra is felvette ámokfutását. Az ügyészség vádat fog emelni ellene.

A rendőrség napokon belül vádemelést javasol az ügyészségnek az ellen a motoros ellen, aki még júniusban okozott halálos balesetet, amikor egy másik motorossal ütközött a Pécs és Mánfa közötti úton, közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense csütörtökön.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hamarosan befejezi a nyomozást az ügyben és a keletkezett iratokat halált okozó közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi el az ügyészségnek, mondta Takátsy Zoltán.

A vizsgálat eddigi eredményei szerint a motorosnak nem a közlekedési szabályok egyszeri és könnyelmű megsértését lehet felróni, hanem arról van szó, hogy a baleset a gyanúsított sorozatos és tudatos szabálysértő, veszélyeztető magatartása miatt következett be.

A baleset június 10-én történt. A Pécsről Komló irányába tartó 23 éves gyanúsított a záróvonalat átlépve egy autót előzött, majd összeütközött a szemközti sávban szabályosan haladó motorossal. A 29 éves, vétlen motoros a helyszínen életét vesztette, a karambol okozóját súlyos sérülésekkel, mentőhelikopter szállította kórházba.

A vétkes sofőr motorra szerelt kamerájával felvette az ütközést, korábban pedig több olyan útját is megörökítette, ahol a sebességhatárokat többszörösen túllépve jutott el egyik városból a másikba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?