Emőke
-4 °C
9 °C

Halálos motorbaleset Dunakilitinél

2004.08.15. 13:29
Egy 24 éves férfi életét vesztette, egy 20 éves nő pedig súlyos fejsérüléseket szenvedett szombaton este, amikor motorjukkal lezuhantak egy töltésről Dunakilitinél.
A két fiatal a MotorosSokk Nemzetközi Motoros Találkozóra és Rock Fesztiválra érkezett a dunakiliti duzzasztóműhöz. A baleset akkor történt, amikor egy kanyarban kisodródtak a duzzasztómű szervizútján, és a töltésről öt métert zuhantak egy sziklás területre - mondta Kiss Imréné alezredes.

Bukósisakot egyikük sem viselt, és mindketten fejsérülést szenvedtek. L. Tamás, 24 éves jánossomorjai lakos a helyszínen életét vesztette, a mögötte ülő 20 éves dunakiliti lányt pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel a győri kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték, és a rendőrség információi szerint állapota azóta stabilizálódott - tudtuk meg Kiss Imrénétől.

A rendőrségre a bejelentés 21 óra 20 perckor érkezett. A helyszíni vizsgálat szerint a Suzuki motor sofőrje nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett. Szemtanúk szerint gyorsabban hajtott a megengedett sebességhatárnál, de a részleteket csak később, a szakértői vizsgálat után tudhatjuk meg.

'Civilben' történt a baleset

A motoros találkozó egyik szervezője, Leitner Zoltán elmondta az Indexnek, hogy a halálos kimenetelű balesetnek nincs köze rendezvényükhöz. "Ugyan a találkozó területén történt a szerencsétlenség, de nem a gyorsulási és ügyességi versenyszámok alatt, hanem az egyik koncert közben egy hátsó úton" - nyilatkozta Leitner. A program szerint a színpadon ekkor Deák Bill Gyula lépett fel.

Cseh Kálmán, a duzzasztómű ügyeletese az MTI-vel tudatta, hogy öt évvel ezelőtt ugyanezen a helyen már történt halállal végződő baleset a motoros találkozó idején.