Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Rasszizmussal vádolják a Moulin Rouge-t

2002.10.10. 14:06
Feljelentették Párizs leghíresebb éjszakai mulatóját, a Moulin Rouge-t, mert nem akart alkalmazni egy szenegáli férfit. A mulatónál úgy tartják, "a feketék csak a konyhai munkára valók".
Bíróság elé citálja Párizs egyik leghíresebb mulatóhelyét, a Moulin Rouge-t egy 22 éves szenegáli férfi. Abdoulaye egy munkaerő-közvetítő cégen keresztül válaszolt a mulató álláshirdetésére, amely szerint egy 18-22 éves boyt kívántak alkalmazni esti-éjjeli munkára. A férfi azt állítja, telefonon beszélt a kánkánról világhíres Moulin Rouge személyzetisével. Már zsebben érezte az állást, amikor a mulató alkalmazottja megtudta Abdoulaye nemzetiségét. Ekkor kertelés nélkül közölték vele, hogy feketéket csak konyhai munkára vesznek fel.

Bizonyíték rejtett kamerával

Azóta egy diszkrimináció-ellenes csoport, az SOS Racisme vette át Abdoulaye ügyét. Az álláshirdetésre elküldtek egy másik fekete jelentkezőt., akit ugyanazzal a kifogással szintén visszautasítottak. Ez alkalommal viszont a munkáltató magyarázatát rejtett kamerával felvették, és így az ügyet a francia bíróság elé viszik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!