Aliz
6 °C
14 °C

Újra bezárhatják a Moulin Rouge-t

2002.12.10. 15:37
Új eljárási szakaszba került a Moulin Rouge ügye, miután a most a szórakozóhelyen tartózkodó, magát üzemeltetőnek tartó Vermes János fellebbezést nyújtott be a kerületi jegyző határozata ellen. A szórakozóhelyet szabálytalan működtetés címén bezáratta az önkormányzat, de az üzemeltető később önkényesen kinyitotta. Az igazgató szerint a jegyzőnek felelnie kell, mert "hatáskörét túllépve" intézkedett. Az önkormányzat viszont továbbra is azt hangoztatja, hogy jogszerűen járt el, és már azt várja, hogy végre "beköltözhessen" a három hete kiválasztott új üzemeltető.
A hatóság már 2001 októberében hivatalosan visszavonta a szórakozóhely működési engedélyét, de a Moulin Rouge tovább üzemelt. A múlt hét pénteken engedély hiányában a VI. kerületi jegyző határozatának megfelelően lepecsételték és bezárták a szórakozóhelyet. Vermes János igazgató azonban már aznap, illetve vasárnap is fogadott vendégeket.

Elutasítást várnak

Gombaszöginé Balogh Ibolya, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője az Indexnek elmondta, abban a reményben továbbítják a szerinte jogszerűtlenül eljáró "helyfoglalók" fellebbezését a közigazgatási hivatalhoz, hogy az el fogja utasítani. A jegyző hangsúlyozta: a hatóság a törvényi feltételeknek megfelelően és jogszerűen járt el, amikor bezáratták a törvénytelenül üzemelő szórakozóhelyet.

Új üzemeltető a küszöbön

Vermes János, a Moulin Rouge igazgatója nem számol azzal, hogy újra bezárják a mulatót, sőt, meggyőződése, hogy a jegyzőnek "felelnie kell, amiért hatáskörét túllépve, joghszerűtlen járt el". Az igazgató szerint többek között azért is támadható, a VI. kerület határozata, mert őt nem értesítették.

Az igazgató szerint "valami rejtélyes ok miatt nagyon sürgős a jegyzőnek, hogy egy szégyenteljes eljárással tönkre tegye a Moulin Rouge hírnevét".

"Mintegy három hete kapta meg az új üzemeltető az engedélyeket, azóta vár arra, hogy átvegye az üzletet - mondta az Indexnek Gombaszöginé Balogh Ibolya, aki reméli, hogy ha rendeződik az ügy, végre jogszerűen működhet tovább a szórakozóhely. A jegyző elmondta, hogy megbírságolják az üzemeltetőt, és az is elképzelhető, hogy rendőri közreműködéssel újra lakat kerül az ajtókra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?