Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eljárás a budapesti Moulin Rouge ellen

2002.12.09. 17:34
A budapesti Moulin Rouge igazgatója szerint a terézvárosi önkormányzat jogellenesen záratta be a szórakozóhelyet, ezért önkényesen újra megnyitotta azt. A VI. kerületi önkormányzat jegyzője továbbra is eltérően ítéli meg a szórakozóhely működési engedélyének érvényességét.
A hatósági pecsétek azért kerültek fel a szórakozóhely ajtajára, mert az több mint egy éve működési engedély nélkül üzemelt. Gombaszöginé Balogh Ibolya, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: a Moulin Rouge-t a múlt hét kedden hatóságilag zárták be és pecsételték le ajtaját. - Egy ilyen pecsétet nem lehet önhatalmúlag feltörni, ezért az önkormányzat vizsgálatot kezdeményez a hatóságoknál - fűzte hozzá.

Másodjára is bezárják?

A jegyző egyelőre nem tudott felvilágosítással szolgálni arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat megkísérli-e a szórakozóhely újbóli bezárását, de nem tartotta kizártnak az intézkedést. Utalt arra, hogy a Moulin Rouge működési engedélyét 2001 októberében nem hosszabbították meg. Az épület tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, de a kezelői jogokkal a Budapesti Operettszínházat bízták meg. A HavariaPress úgy tudja, hogy akár rendőri erő bevonásával zárhatják be újra a Moulin Rouge-t. Az önkényes megnyitást mindenesetre birsággal bünteti a terézvárosi önkormányzat, amely elérheti a 100 ezer forintot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt vizsgálja, hogy a zártöréssel történt-e bűncselekmény.

Az igazgató fellebbezett

Gombaszöginé Balogh Ibolya ismertetése szerint a Moulin Rouge kapcsán birtokvédelmi eljárás is folyik az önkormányzatnál, amelyben - minden érintett meghallgatása után - a jövő hét elejére várható döntés. Vermes János, a Nagymező utcai szórakozóhely igazgatója szombaton az MTI-nek nyilatkozva jogtalannak nevezte a bezárást, mivel ismertetése szerint érvényes engedélyük van a működésre. Az igazgató a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz fordul fellebbezéssel a VI. kerületi önkormányzat jegyzőjének határozata ellen.