Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Eljárás a budapesti Moulin Rouge ellen

2002.12.09. 17:34
A budapesti Moulin Rouge igazgatója szerint a terézvárosi önkormányzat jogellenesen záratta be a szórakozóhelyet, ezért önkényesen újra megnyitotta azt. A VI. kerületi önkormányzat jegyzője továbbra is eltérően ítéli meg a szórakozóhely működési engedélyének érvényességét.
A hatósági pecsétek azért kerültek fel a szórakozóhely ajtajára, mert az több mint egy éve működési engedély nélkül üzemelt. Gombaszöginé Balogh Ibolya, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: a Moulin Rouge-t a múlt hét kedden hatóságilag zárták be és pecsételték le ajtaját. - Egy ilyen pecsétet nem lehet önhatalmúlag feltörni, ezért az önkormányzat vizsgálatot kezdeményez a hatóságoknál - fűzte hozzá.

Másodjára is bezárják?

A jegyző egyelőre nem tudott felvilágosítással szolgálni arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat megkísérli-e a szórakozóhely újbóli bezárását, de nem tartotta kizártnak az intézkedést. Utalt arra, hogy a Moulin Rouge működési engedélyét 2001 októberében nem hosszabbították meg. Az épület tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, de a kezelői jogokkal a Budapesti Operettszínházat bízták meg. A HavariaPress úgy tudja, hogy akár rendőri erő bevonásával zárhatják be újra a Moulin Rouge-t. Az önkényes megnyitást mindenesetre birsággal bünteti a terézvárosi önkormányzat, amely elérheti a 100 ezer forintot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt vizsgálja, hogy a zártöréssel történt-e bűncselekmény.

Az igazgató fellebbezett

Gombaszöginé Balogh Ibolya ismertetése szerint a Moulin Rouge kapcsán birtokvédelmi eljárás is folyik az önkormányzatnál, amelyben - minden érintett meghallgatása után - a jövő hét elejére várható döntés. Vermes János, a Nagymező utcai szórakozóhely igazgatója szombaton az MTI-nek nyilatkozva jogtalannak nevezte a bezárást, mivel ismertetése szerint érvényes engedélyük van a működésre. Az igazgató a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz fordul fellebbezéssel a VI. kerületi önkormányzat jegyzőjének határozata ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!