Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Emésztőgödörben találták meg holtan a máriapócsi kisfiút

2007.02.09. 09:44
Családja emésztőgödrébe veszett a kedden eltűnt ötéves máriapócsi kisfiú. A gyerek felkutatására külön nyomozócsoport alakult, a pénteken újraindult munkában részt vettek határőrök, tűzoltók, polgárőrök, speciális mentők és helyi lakosok is. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Saját házuk emésztőgödrében találták meg annak a kisfiúnak a holttestét, aki még kedden tűnt el Máriapócsról. A három nappal ezelőtt eltűnt ötéves gyereket napokig százan keresték. A kutatásban részt vettek a rendőrök, a határőrök, a speciális mentők, a polgárőrök és helyibéliek. Hőkamerával, erre kiképzett kutyákkal próbáltak nyomára bukkanni, a közeli halastavat búvárokkal vizsgáltatták át, sőt helikopterről is keresték, de eredménytelenül.

Pénteken a tűzoltóság segítségével elkezdték kiszivattyúzni a környék kútjait és emésztőgödreit, így találták rá a gyerek holttestére. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, a helyszínelés még tart.

Külön nyomozócsoport

Gyuszika öt éves volt (Fotó: SzSzBMRFK)
Gyuszika öt éves volt (Fotó: SzSzBMRFK)

A nyírbátori városi, valamint a megyei rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot is alakított, tagjai csak azzal foglalkoztak, hogy minél hamarabb a kedden délután szülei lakásáról eltűnt gyermek nyomára bukkanjanak.

A kutatást szerdán késő este felfüggesztették, és csütörtök reggeltől már csak "szűkebb, a rendelkezésre álló információk rendőrségi feldolgozása alapján meghatározott területeken" folytatták a keresést.

Halálos emésztőgödrök

Sok korábbi eltűnési eset oldódott már meg hasonlóan tragikusan, többször is megtörtént már, hogy a családi ház udvarán lévő emésztőgödörben találtak meg eltűnt gyermeket. A máriapócsi kisfiút - Gyuszikát - kezdetben a környéken keresték, abban a reményben hogy még életben van, mondta az Indexnek Fülöp Gergely hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei RFK sajtóreferense.

Amikor a gyerek eltűnt, felületesen átnézték a családi ház udvarát, az emésztőgödröt is, de inkább arra koncentrálták a keresők az erőiket, hogy ha életben van a gyerek, akkor mielőbb - még mielőtt kihűlne az éjszakai hidegben - megtalálják. Miután felmerült a lehetőség, hogy a közeli tavakba, kutakba, emésztőgödrökbe veszhetett a gyerek, akkor kezdték kiszivattyúzni a ház udvarán lévő gödröt is.