Árpád
-2 °C
4 °C

Emésztőgödörben találták meg holtan a máriapócsi kisfiút

2007.02.09. 09:44
Családja emésztőgödrébe veszett a kedden eltűnt ötéves máriapócsi kisfiú. A gyerek felkutatására külön nyomozócsoport alakult, a pénteken újraindult munkában részt vettek határőrök, tűzoltók, polgárőrök, speciális mentők és helyi lakosok is. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Saját házuk emésztőgödrében találták meg annak a kisfiúnak a holttestét, aki még kedden tűnt el Máriapócsról. A három nappal ezelőtt eltűnt ötéves gyereket napokig százan keresték. A kutatásban részt vettek a rendőrök, a határőrök, a speciális mentők, a polgárőrök és helyibéliek. Hőkamerával, erre kiképzett kutyákkal próbáltak nyomára bukkanni, a közeli halastavat búvárokkal vizsgáltatták át, sőt helikopterről is keresték, de eredménytelenül.

Pénteken a tűzoltóság segítségével elkezdték kiszivattyúzni a környék kútjait és emésztőgödreit, így találták rá a gyerek holttestére. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, a helyszínelés még tart.

Külön nyomozócsoport

Gyuszika öt éves volt (Fotó: SzSzBMRFK)
Gyuszika öt éves volt (Fotó: SzSzBMRFK)

A nyírbátori városi, valamint a megyei rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot is alakított, tagjai csak azzal foglalkoztak, hogy minél hamarabb a kedden délután szülei lakásáról eltűnt gyermek nyomára bukkanjanak.

A kutatást szerdán késő este felfüggesztették, és csütörtök reggeltől már csak "szűkebb, a rendelkezésre álló információk rendőrségi feldolgozása alapján meghatározott területeken" folytatták a keresést.

Halálos emésztőgödrök

Sok korábbi eltűnési eset oldódott már meg hasonlóan tragikusan, többször is megtörtént már, hogy a családi ház udvarán lévő emésztőgödörben találtak meg eltűnt gyermeket. A máriapócsi kisfiút - Gyuszikát - kezdetben a környéken keresték, abban a reményben hogy még életben van, mondta az Indexnek Fülöp Gergely hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei RFK sajtóreferense.

Amikor a gyerek eltűnt, felületesen átnézték a családi ház udvarát, az emésztőgödröt is, de inkább arra koncentrálták a keresők az erőiket, hogy ha életben van a gyerek, akkor mielőbb - még mielőtt kihűlne az éjszakai hidegben - megtalálják. Miután felmerült a lehetőség, hogy a közeli tavakba, kutakba, emésztőgödrökbe veszhetett a gyerek, akkor kezdték kiszivattyúzni a ház udvarán lévő gödröt is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?