Eleonóra
-1 °C
2 °C

Új személyazonosságot kaphatnak az amstetteni rém áldozatai

2008.05.29. 15:13
Új személyazonossággal kezdhetnek új életet az amstetteni rém áldozatai. A 24 évig a föld alatt raboskodó anya legnagyobb lánya, Kerstin túl van az életveszélyen, két fiával pedig már tanárok foglalkoznak.

Elkészültek az iratok a névcseréhez, hamarosan új személyazonosságot kaphatnak az amstetteni rém áldozatai, jelentette az osztrák közszolgálati rádió. A 24 évig egy pincebörtönben raboskodó Elisabeth Fritzlnek és három vele együtt raboskodó gyerekének a hatóságok már ki is állították a névváltoztatáshoz szükséges iratokat.

A jelenleg kórházban ápolt családdal külön orvos- és pszichológuscsapat foglalkozik. A gyerekek gyógypedagógiai és pszichológiai kezelésben részesülnek, és a felnőttek bevonásával családterápiás beszélgetést is folytatnak velük. A múlt hét óta tanárok járnak ahhoz a két gyerekhez, akik jószerivel egész eddigi életüket a föld alatti odúban töltötték: ők sem írni, sem olvasni nem tudnak, természetes fényt is csak szabadulásuk után láttak.

A harmadik raboskodó gyermeket, a 19 éves Kerstint külön helyen gondozzák. Őt április 19-én életveszélyes állapotban szállították kórházba, ez az incidens buktatta le a rémet, aki lánya három másik gyermekét örökbe fogadta. Kerstin az orvosok szerint már jobban van, hamarosan felébreszthetik a mesterséges mélyaltatásból.