Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kérdések a belügyminiszterhez
Simon halálával kapcsolatban

2002.04.25. 00:43
Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselők írásbeli választ igénylő kérdést intéztek Pintér Sándor belügyminiszterhez azzal kapcsolatosan, hogy miért kellett meghalnia Simon Tibor volt válogatott labdarúgónak.
Az MTI-hez szerdán eljuttatott levelük szerint megengedhetetlen, hogy "ma Magyarországon - az alapos gyanú szerint - az erő alkalmazására kiképzett szakemberek agyonverhetnek". - A közvélemény tudni akarja: miért fordult ez elő, és még hány ilyen atrocitás várható? - kérdezik az MSZP képviselői.

Úgy vélik: súlyos felelősség terheli a rendőri vezetést, ha eltűrte, hogy hivatásos rendőrök "feketén" felajánlhatják szolgálatukat vendéglátóhelyeknek, és ezzel, valamint más közreműködésükkel "átállnak a törvénnyel szembeni oldalra".

Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor szerint úgy tűnik Simon Tibort "rendőri közreműködéssel brutálisan kivégezték".

A szocialista képviselők arra is választ várnak a belügyminisztertől, hogy valóban érintett-e egy vagy két hivatásos rendőr az esettel kapcsolatban, ha igen, szolgálatban voltak-e, vagy önmagukat szolgálatba helyezve cselekedtek.

Az MSZP-s politikusok megkérdezik: készült-e jelentés az esetről, indult-e annak nyomán belső rendőrségi vizsgálat?

- Levonja-e a miniszter úr személyes vagy vezető társaira vonatkozó konzekvenciát az ügyből? Nem érzi-e, hogy négy évnyi "rendpárti", mégis a látszatra épülő irányító és felügyeleti munkájuk csődjét igazolja a csoportos gaztett? - teszi fel a kérdést a három MSZP-s képviselő.