Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Kérdések a belügyminiszterhez
Simon halálával kapcsolatban

2002.04.25. 00:43
Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselők írásbeli választ igénylő kérdést intéztek Pintér Sándor belügyminiszterhez azzal kapcsolatosan, hogy miért kellett meghalnia Simon Tibor volt válogatott labdarúgónak.
Az MTI-hez szerdán eljuttatott levelük szerint megengedhetetlen, hogy "ma Magyarországon - az alapos gyanú szerint - az erő alkalmazására kiképzett szakemberek agyonverhetnek". - A közvélemény tudni akarja: miért fordult ez elő, és még hány ilyen atrocitás várható? - kérdezik az MSZP képviselői.

Úgy vélik: súlyos felelősség terheli a rendőri vezetést, ha eltűrte, hogy hivatásos rendőrök "feketén" felajánlhatják szolgálatukat vendéglátóhelyeknek, és ezzel, valamint más közreműködésükkel "átállnak a törvénnyel szembeni oldalra".

Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor szerint úgy tűnik Simon Tibort "rendőri közreműködéssel brutálisan kivégezték".

A szocialista képviselők arra is választ várnak a belügyminisztertől, hogy valóban érintett-e egy vagy két hivatásos rendőr az esettel kapcsolatban, ha igen, szolgálatban voltak-e, vagy önmagukat szolgálatba helyezve cselekedtek.

Az MSZP-s politikusok megkérdezik: készült-e jelentés az esetről, indult-e annak nyomán belső rendőrségi vizsgálat?

- Levonja-e a miniszter úr személyes vagy vezető társaira vonatkozó konzekvenciát az ügyből? Nem érzi-e, hogy négy évnyi "rendpárti", mégis a látszatra épülő irányító és felügyeleti munkájuk csődjét igazolja a csoportos gaztett? - teszi fel a kérdést a három MSZP-s képviselő.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek