Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Ütlegelték egy baleset résztvevőit Mezőfalván

2008.09.05. 22:25
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy motor utasa, a vele összeütköző autó vezetője pedig megsérült pénteken este Mezőfalván. A kocsi vezetőjét és vele utazó leányát, valamint feleségét és fiát a baleset helyszínére érkezők bántalmazták - közölte a rendőrség. A motor utasa a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az autó balra kanyarodás közben ütközött össze a motorkerékpárral, amelynek sem a vezetője, sem az utasa nem viselt bukósisakot, sőt a sofőrnek jogosítványa sincs. Az ütközésben a motor utasa, egy fiatal nő, életveszélyes sérüléseket szenvedett, s megsérült a motoros is - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány szóvivője. A motoros utasa a kórházba szállítást követően meghalt, közölte szombat reggel a rendőrség.

A baleset láttán a környező házakból kicsődülők bántalmazni kezdték a gépkocsi vezetőjét és leányát, majd később a segítségükre siető feleséget és fiút is - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A helyszínelésre érkező rendőr, látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a sofőrt és a lányt, a közelben pedig egy csoport figyeli fenyegetően az eseményeket, hogy megakadályozza a további bántalmazást, s elejét vegye egy esetleges lincshangulatnak, kétszer a levegőbe lőtt. A lövések hatására a támadók abbahagyták az ütlegelést - mondta el a szóvivő.

A motor utasát és vezetőjét a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították, a személyautó vezetőjét, leányát, feleségét és fiát pedig a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban vizsgálják meg. Az ő sérülésükről a rendőrségnek még nincs információja.

A csoportos garázdaság elkövetői közül egy embert már azonosítottak és elfogtak. A leadott lövések jog- és szakszerűségét pedig megvizsgálják - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.