Judit
2 °C
7 °C

Ütlegelték egy baleset résztvevőit Mezőfalván

2008.09.05. 22:25
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy motor utasa, a vele összeütköző autó vezetője pedig megsérült pénteken este Mezőfalván. A kocsi vezetőjét és vele utazó leányát, valamint feleségét és fiát a baleset helyszínére érkezők bántalmazták - közölte a rendőrség. A motor utasa a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az autó balra kanyarodás közben ütközött össze a motorkerékpárral, amelynek sem a vezetője, sem az utasa nem viselt bukósisakot, sőt a sofőrnek jogosítványa sincs. Az ütközésben a motor utasa, egy fiatal nő, életveszélyes sérüléseket szenvedett, s megsérült a motoros is - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány szóvivője. A motoros utasa a kórházba szállítást követően meghalt, közölte szombat reggel a rendőrség.

A baleset láttán a környező házakból kicsődülők bántalmazni kezdték a gépkocsi vezetőjét és leányát, majd később a segítségükre siető feleséget és fiút is - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A helyszínelésre érkező rendőr, látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a sofőrt és a lányt, a közelben pedig egy csoport figyeli fenyegetően az eseményeket, hogy megakadályozza a további bántalmazást, s elejét vegye egy esetleges lincshangulatnak, kétszer a levegőbe lőtt. A lövések hatására a támadók abbahagyták az ütlegelést - mondta el a szóvivő.

A motor utasát és vezetőjét a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították, a személyautó vezetőjét, leányát, feleségét és fiát pedig a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban vizsgálják meg. Az ő sérülésükről a rendőrségnek még nincs információja.

A csoportos garázdaság elkövetői közül egy embert már azonosítottak és elfogtak. A leadott lövések jog- és szakszerűségét pedig megvizsgálják - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?