Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Az MTI elnöke feljelentette a csalót

2005.07.14. 10:48
A nemzeti hírügynökség vezetője feljelentést tett a rendőrségen egy ismeretlen csaló ellen, aki rendszeresen Huszár Istvánként mutatkozik be, és az MTI nevében kér információkat, alkalmanként pedig pénzt. Az MTI az utóbbi napokban több közleményben is elhatárolódott az ismeretlentől, jelezve ilyen nevű munkatársuk nincs.

A Magyar Távirati Iroda Rt. feljelentett a rendőrségen egy ismeretlen férfit, aki magát a cég munkatársának kiadva különböző emberektől adatokat, pénzt, illetve információt kért - közölte csütörtökön Vince Mátyás, az MTI elnöke.

"Több munkatársunk is arról számolt be, hogy egy Huszár István néven bemutatkozó férfi, azt állítva magáról, hogy ő az MTI internetes honlapjának vezetője, különféle emberekkel ismerkedett meg, majd tőlük interjút vagy adatokat, illetve pénzt kért" - mondta Vince Mátyás leszögezve, hogy Huszár István nevű munkatársa nincs az MTI-nek; internetes szerkesztőségének vezetőjét máshogy hívják.

Elmondta: a hírügynökség munkatársainak olyan információk jutottak tudomására, hogy a férfi esetenként házassági vagy lakáshirdetésekre válaszol, de "például telefonált a keszthelyi rendőrkapitányságra is adatokért, mintha újságíró lenne". "Olyan telefont is kaptunk, amely szerint ez az ember MTI-s névjeggyel mutatkozott be valakinek. Ez a névjegy minden bizonnyal hamis. Az MTI eredeti logója a honlapunkon, a www.mti.hu-n megtekinthető" - mondta az elnök.

Az MTI eddig két közleményt adott ki arról, hogy Huszár István nem alkalmazottja vagy megbízottja, nem áll az MTI-vel semmilyen szerződéses kapcsolatban, és nem jogosult az MTI nevében eljárni.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft