Angelika
-4 °C
3 °C

Baleset élő adásban

2002.05.31. 09:43
Hat hegymászó vesztette életét két, közel egyidőben történt balesetben az Egyesült Államokban. Az egyik helyszínen a kilenc lezuhant hegymászó mentésére érkező helikopter a sziklafalnak ütközött és lezuhant. A helikopter balesetét élő adásban közvetítette egy helyi tévéadó.
Lezuhant egy kilenc gleccserszakadékba esett hegymászó megmentésére indult katonai helikopter Oregon államban. A kilenc alpinista közül három életét vesztette, négyük állapota válságos, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A szomszédos Washington államban négy hegymászó szenvedett balesetet, ketten életüket vesztették, egyikük állapotáról nem tudni - írja a Reuters.

Baleset élő adásban

Az oregoni baleset azután történt, hogy a 3371 méter magas Mount Hood megmászása során egymásra csúszott három hegymászócsoport. A mentésükre induló Pave Hawk típusú helikopter váratlanul a hegyoldalnak csapódott és lezuhant. A helikopter balesetét egyenes adásban közvetítette egy helyi tévéállomás - írja a Reuters. A helikopter öttagú személyzetéből egy ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Kölcsönkérte a síelő mobilját

A baleset ellenére megkezdték a hegymászók mentését, három sebesültet már kórházba is szállítottak a motorosszánokon helyszínre érkező mentőalakulatok. A Washington állambeli Mount Raineren történt baleset kapcsán még folytatják a kutatást egy német asszony után. Két társa életét vesztette, a csoport negyedik tagja a baleset után 2500 méter alá ereszkedve egy sielőtől kölcsönkért mobiltelefonon értesítette a mentőalakulatokat. Nincs sok remény arra, hogy az asszonyt életben találják - nyilatkozta a Reutersnek Lee Taylor, a Mount Rainer Nemzeti Park szóvivője.