Bernát, Felícia
EUR 384,33 Ft
USD 363,26 Ft
7 °C
31 °C

Maszekoló MTV-sek

2003.02.25. 07:06
A közszolgálati műsor-szolgáltatási szabályzat ellenére az MTV több, képernyőn látható munkatársa más médiumoknál és pártrendezvényeken is feltűnik - adja hírül a Magyar Nemzet. Példaként az Élesben két műsorvezetőjét hozzák fel, miközben a Népszava arról cikkez: előfordulhat, hogy a vidéki tudósító egyszerre dolgozik az MTV-nek és Hír TV-nek.
A közszolgálati műsor-szolgáltatási szabályzat ellenére az MTV több, képernyőn látható munkatársa más médiumoknál és pártrendezvényeken is feltűnik - írja a Magyar Nemzet.

Juszt László például úgy kíván visszatérni az MTV-be, hogy az ATV-n két műsorát is megtartja. Szombathy Pál, a közszolgálati Élesben műsorvezetője az ATV-n is feltűnik hasonló szerepben, míg a Magyar Hírlapnál az egyik rovatot vezeti. A Magyar Nemzet megemlíti: Albert Györgyi, az Élesben másik műsorvezetője a közelmúltban az SZDSZ egyik kampányrendezvényén konferált, a Nemzeti Színházban pedig sajtószóvivői tisztet tölt be.

A lap szerint az MTV illetékesei a külsős munkavégzéssel magyarázzák, hogy ezekben az esetekben nem áll fenn összeférhetetlenség. A szabályzat viszont - idézi a Magyar Nemzet - egyértelműen fogalmaz: a munkavégzésre vonatkozó jogviszony jellege nem számít. Műsorkészítő és képernyős munkatárs más műsorszolgáltatónál nem végezhet olyan tevékenységet, mint az MTV-nél, és amelynek során felhasználhatja az intézménynél szerzett információkat.

A Népszava beszámol arról, hogy előfordulhat: a vidéki tudósító egyszerre dolgozik az MTV-nek és Hír TV-nek. Az ugyanazzal a személlyel készített két interjú között csak a mikrofonon cseréli ki a logót. Az eset Debrecenben történt, ahol az adásba kerülő adások zömét - az MTV-vel kötött szerződés szerint - a városi televízió készítette. Az ilyen esetek megelőzésére a közszolgálati televízió regionális tudósítóhálózat kiépítését tervezi.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás