Mária
18 °C
28 °C

Leégett egy debreceni műanyag-feldolgozó

2007.10.28. 11:33
Három éve egyszer már leégett az a debreceni műanyag-feldolgozó üzem, amely most újra teljes egészében a lángok martalékává vált. A tűzoltóság közlése szerint nem járultak hozzá az üzem újranyitásához, még nem tudni mi okozta a lángokat.

Még nem tudni, mi okozta a szombat éjszakai tüzet a debreceni műanyag hulladékfeldolgozó üzemben. A lángok éjfél előtt csaptak fel a telep 2400 négyzetméteres csarnokában.

A könnyűszerkezetes acélcsarnok teljes terjedelmében égett, benne a műanyagokkal és a gépekkel. A tető is leszakadt. 40 tűzoltó küzdött a lángokkal, hogy megakadályozza a tűz átterjedését a többi épületre és a műanyag hulladékbálákra.

fotó: MTI

Kovács Ferenc a tűzoltó alezredes azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a tűzoltóság korábban elutasította a telep működési engedélyére vonatkozó kérelmet. Az üzem három évvel ezelőtt is leégett. Azóta újjáépítették.

A sok műanyag-hulladék égése miatt ammónia és szén-dioxid került a levegőbe, de a koncentrációjuk a veszélyességi küszöb alatt maradt - mondta az alezredes. Így senkit nem kellett kitelepítni a környékről. Tűzben senki nem sérült meg. A kár becslések szerint több 10 millió forint.