Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leégett egy debreceni műanyag-feldolgozó

2007.10.28. 11:33
Három éve egyszer már leégett az a debreceni műanyag-feldolgozó üzem, amely most újra teljes egészében a lángok martalékává vált. A tűzoltóság közlése szerint nem járultak hozzá az üzem újranyitásához, még nem tudni mi okozta a lángokat.

Még nem tudni, mi okozta a szombat éjszakai tüzet a debreceni műanyag hulladékfeldolgozó üzemben. A lángok éjfél előtt csaptak fel a telep 2400 négyzetméteres csarnokában.

A könnyűszerkezetes acélcsarnok teljes terjedelmében égett, benne a műanyagokkal és a gépekkel. A tető is leszakadt. 40 tűzoltó küzdött a lángokkal, hogy megakadályozza a tűz átterjedését a többi épületre és a műanyag hulladékbálákra.

fotó: MTI

Kovács Ferenc a tűzoltó alezredes azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a tűzoltóság korábban elutasította a telep működési engedélyére vonatkozó kérelmet. Az üzem három évvel ezelőtt is leégett. Azóta újjáépítették.

A sok műanyag-hulladék égése miatt ammónia és szén-dioxid került a levegőbe, de a koncentrációjuk a veszélyességi küszöb alatt maradt - mondta az alezredes. Így senkit nem kellett kitelepítni a környékről. Tűzben senki nem sérült meg. A kár becslések szerint több 10 millió forint.