Gusztáv
-4 °C
1 °C

Hallásjavító műtét előtt, altatásban halt meg egy kisfiú

2005.04.26. 17:51
Meghalt egy hét és fél éves kisfiú egy győri kórházban 2005 februárjában, mielőtt még elkezdhették volna az orvosok a hallásjavító műtétet, derült ki több héttel az eset után. A fiú családja ugyanahhoz az ügyvédhez fordult, aki a kecskeméti kórházban, mandulaműtét után meghalt négyéves kisgyerek ügyével is foglalkozik.

Egy vámosszabadi kisfiú halála miatt indítottak pert a Győr-Moson-Sopron megyei Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ellen a szülők, közölte a család ügyvédje kedden. Ábrahám László az azóta hírhedtté vált kecskeméti mandulaműtétes eset után értesült róla, hogy a győri megyei kórházban 2005 februárjában szintén tisztázatlan körülmények között halt meg egy gyermek.

A műhibaperekben nagy jártasságot szerzett szegedi ügyvédet a gyermek szülei kerestek meg, hogy képviselje ügyüket. A hét és fél éves kisfiút szülei hallásjavító műtétre vitték a Petz Aladár kórházba, ahol még az operációt megelőző altatás közben meghalt.

A rendőrségi eljárás jelenleg még tart, és beszerzik a szükséges orvos szakértői véleményeket, tette hozzá.

"Túl korainak tartom, hogy a média foglalkozzon az üggyel, de annyit tudok mondani, hogy bízom benne, hogy a győri kórház is olyan korrekt lesz, mint a kecskeméti kórház volt, ha beigazolódik, hogy hibát követték el" - nyilatkozta a szegedi ügyvéd.

Bugovics Elemér, a győri kórház igazgatója elmondta: a gyermek halála után megállapodott a szülőkkel, hogy nem nyilatkozik a tragikus esetről.

Mandulaműtét után halt meg a négyéves Márk

A múlt héten látott napvilágot a hír, hogy egy mandulaműtét után az agyhalál állapotába került egy négyéves kisfiú a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában Kecskeméten. A szülők peren kívül megegyeztek a kórházzal a kártérítésről, melynek összege nem ismert, adta hírül a Tv2 Tények című műsora.

Ebben az ügyben is eljárást indított a rendőrség, a kórház belső vizsgálata még nem zárult le, de a műtétet végző orvost és altatóorvost felfüggesztették állásukból. Az intézmény egyébként 2004-ben elnyerte az Egészségügyi Minisztériumtól az Év kórházának járó elismerést.