Illés
17 °C
28 °C

Szülés után halt meg egy asszony a gyulai kórházban

2008.03.26. 18:03
Három héttel hatodik gyereke születése után meghalt egy sarkadi nő a gyulai kórházban. A 43 éves asszony március 1-én került a Békés megyei intézménybe, ahol császármetszéssel hozta világra kisfiát, nem sokkal később azonban rosszul lett. Többször is megoperálták, de három hét múlva, március 22-én meghalt. A család szerint orvosi műhiba történt, ezért a rendőrséghez fordultak. A kórházban viszont úgy vélik: mindent megtettek az asszonyért.

Az asszony állapota nem javult az első műtét után, ezért intenzív osztályra került. Újra megoperálták, de néhány nap múlva meghalt. Ágoston Mihály, az elhunyt asszony 26 éves fia a Független Hírügynökségnek azt mondta: szeretnénk kideríteni, hogy ki és hol hibázott.

A kórház szerint mindent megtettek az asszony életéért, de nem tudtak rajta segíteni. Havas Attila, a gyulai kórház intenzív osztályának főorvosa elmondta: a Magyarországon fellelhető összes módszert bevetették, hogy a császármetszést követő vérzést megállítsák és elkerüljék a szövődményeket, de hiába.

Kovács József, a gyulai kórház főigazgató-főorvosa elmondta: az esetet bejelentették a gyulai rendőrkapitányságon, és szakértői vizsgálatot kértek. Ha kiderül, hogy hibáztak, vállalják a felelősséget - tette hozzá.

Az asszony halála után a család is bejelentést tett a rendőrségen, orvosi műhiba miatt. Közigazgatási eljárást indítottak az ügyben, hogy kiderüljön, pontosan hogyan történt a haláleset, illetve felmerülhet-e bármilyen mulasztás gyanúja - mondta Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Igazságügyi orvos szakértő dönti majd el, történt-e mulasztás.

Az elhunyt asszony újszülött kisfia jól van, a háromhetes csecsemőt édesapja gondozza.