Emőke
-4 °C
9 °C

Egy méternyi eső zúdult Mumbaira

2005.07.27. 09:55
Legalább nyolcvanheten vesztették életüket a nyugat-indiai Máhárástra államra zúduló monszunesőben. Mumbai egyes városrészeire egyméternyi eső zúdult.

Legalább nyolcvanheten haltak meg a nyugat-indiai Máhárástra államban a monszunesők okozta földcsuszamlások és árvizek miatt. Mumbaiban szerdán zárva tart az érték- és valutatőzsde. A városra szakadt India történetének leghevesebb esőzése, egyes kerületekben 94,4 centimétert is elérte a csapadék. Megszakadtak a távközlési vezetékek, bezártak a repülőterek, sokan a munkahelyükön kényszerültek tölteni az éjszakát.

Máhárástra állam falvaiban feltehetően 130 embert temettek be földcsuszamlások, legalább nyolcvanheten életüket vesztették az árvizek és a sárlavinák következében. A halálos áldozatok száma még emelkedhet, mivel az állam egyes körzeteiből még nem érkeztek be a az adatok. A megáradt folyóvizek házakat és hidakat sodornak el, fennakadások vannak az áramszolgáltatásban.

Súlyos a helyzet a Bombaytól 150 kilométerre délre található Kondivali faluban, ahol mindegy száz embert zárt el a víz a külvilágtól. Kedden legkevesebb hatvankét áldozata volt az időjárásnak Máhárástrában és a dél-indiai Kerala államban.