Piroska
-2 °C
5 °C

Hogyan végeztek a városházi múmiával?

2003.07.31. 12:14
Eddig három különböző verzió látott napvilágot a városházi múmia halálával kapcsolatban. Ezek szerint lelőtték, leszúrták, vagy agyonverték. A rendőrség várja az újabb szakértői vizsgálatok eredményeit, amelyek alapján fény derülhet a férfi személyazonosságára is. Egy fórumozó úgy tudja, tavaly tele voltak a XVIII. kerület buszmegállói egy hirdetéssel, ahol egy kopasz fiatalembert kerestek "Police" feliratú pólóval.
A tv2 Tények című műsora úgy tudja, hogy az áldozatot leszúrták, az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy lelőtték. Ezeket az információt azonban senki sem erősítette meg. A BRFK életvédelmi főosztályvezetője, Petőfi Attila alezredes a Napkeltében azt mondta, a múmián súlyos sérüléseket találtak, és tudják, mi okozta a férfi halálát, de ezt a nyomozás érdekeire tekintettel nem közlik.

A Főpolgármesteri Hivatal Védelmi Ügyosztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy semmiről nem nyilatkoznak, mert "az ügyet teljesen átvette a rendőrség".

A kérdésre, hogy miként maradhatott észrevétlen a holttest, Petőfi Attila válaszolt a reggeli tévéműsorban. Az alezredes tájékoztatása szerint az önkormányzat épületének alagsorában több száz méter hosszú pincerendszer húzódik, és a holttest egy évek óta nem használt teremben volt.

Pontosítják az adatokat

Az elsődleges szakértői vizsgálatok szerint a férfi 25 és 50 év között lehetett; a gyilkosság időpontját is csak hozzávetőlegesen sikerült megállapítani: egy-másfél éve halhatott meg. Petőfi Attila szerint a további vizsgálatok során pontosítani tudják majd az adatokat, így a férfi személyazonosságára is fény derülhet.

"A másodlagos vizsgálatok 2-3 napon belül is hozhatnak új eredményeket, de például a vegyi elemzéses vizsgálatok adatai csak 1-2 hét múlva érkeznek meg" - mondta ezzel kapcsolatban az Indexnek a BRFK sajtóügyeletese.

Tavaly keresték

Az Index múmiás topikjában felmerült információt is ellenőrizni fogja a rendőrség. Az egyik fórumozó szerint a múlt év szeptemberében tele voltak a XVIII. kerület buszmegállói egy hirdetéssel, ahol egy kopasz fiatalembert kerestek, aki "Police" feliratú pólóban tűnt el.