Valér
-2 °C
0 °C

Tinigyilkosság Oklahomában

2002.08.13. 15:27
Tízéves barátja meggyilkolásával vádolnak egy azonos korú fiút Oklahomában. A helyi seriff szerint "nem normális dolog, ha tízévesek lövöldöznek egymásra".
Egy tízéves fiút gyanúsítanak ugyancsak tízéves barátja meggyilkolásával az oklahomai El Renóban. A tízéves Tremain Richey-t hétfőn lőtte agyon valaki, a hatóságok feltételezése szerint barátja volt a gyilkos.

Még nem emeltek vádat

Az emberöléssel gyanúsított fiút, aki csak pár háztömbnyire lakott az áldozattól, már letartóztatták és a fiatalkorúak börtönében tartják fogva. A fiú ellen még nem emeltek vádat, és nevét sem hozzák nyilvánosságra. A 15 ezer lakosú kisváros rendőrfőnöke azt mondta, hogy először találkozott olyan esettel, ahol ennyire fiatal az elkövető. Hozzátette: "nem normális dolog, ha tízévesek lövöldöznek egymásra".

Megvan a gyilkos fegyver

Tremain Richey-nek hétfőn ötéves húgára kellett volna vigyáznia, de a délután hazaérkező anya a kislányt egyedül találta otthon. A kislány azt mondta, hogy bátyja nincs otthon, de később bevallotta anyjának, hogy Tremain lelőtték. A szülők a fiú testét a ház mögött találták meg - jelentette a CBS.

A rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy a lány vajon szemtanúja volt-e a bűncselekménynek. Egy szomszéd gyerek ugyanakkor látta a gyanúsítottat egy fegyverrel a kezében. A rendőrség azt állítja, hogy megtalálta a gyilkos fegyvert egy takaróba csavarva az áldozat otthonának közelében.

Féltékenységből ölt?

A rendőrség szerint a hétfői lövöldözés nem baleset volt. A hatóságok azt feltételezik, hogy az őrizetbe vett fiú féltékeny volt Richey népszerűségére, és a sportban elért sikereire. Az áldozat anyja szerint a két gyerek rengeteg időt töltött együtt.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy Treiman gyilkosa valóban kiskorú barátja volt, őt egyedi elbírálás alapján akár a felnőttekre vonatkozó büntetési tételekkel is sújthatják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!