Reptéri fémdetektor észlelte a hasban felejtett műtéti eszközt

2002.12.18. 12:11
Négy hónapon keresztül járt-kelt egy kanadai asszony 30 centiméteres műtéti segédeszközzel a hasában. Az orvosi műhibára egy repülőtéri fémdetektor derített fényt.
Az asszony beperelte a fél évvel ezelőtti műtétet végrehajtó orvost, és a kórházat - jelentette a kanadai CBC. A műhibára akkor derült fény, amikor az egykori páciens Regina tartomány repterén egy Calgary-i járatra akart felszállni. A biztonsági kapun azonban már nem jutott át, mert a fémdetektor heves szirénázásba kezdett. A reptér alkalmazottai hosszas vizsgálódás után sem tudták kideríteni ennek okát, ezért a hölgy pár nappal később beutaltatta magát egy röntgenvizsgálatra. Sok mindent megértett, amikor kiderült, a reptéri botrány oka egy 30 centiméteres fém műtéti segédeszköz, amit korábbi operációja alkalmával a hasában "felejtettek".

Az eszköz eredetileg arra szolgált, hogy a műtét során nyitva tartsa a felmetszett területet. Egy újabb műtét kellett ahhoz, hogy eltávolítsák a fémtárgyat.

Hastáji fájdalmak

A páciens négy hónapon át panaszkodott súlyos gyomortáji fájdalmakra, ám az orvosok nem tudták kideríteni ennek okát. Az asszony ezért most kártérítést követel a műtétet végző orvostól, és a kórháztól is. "Túl enyhén fogalmaznánk, ha azt állítanánk, hogy a történtek meglepetésként érték védencemet. Mondjuk inkább, hogy ez maga volt a horror." - idézte az asszony ügyvédjét a CBC.