Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Rendőrök vigyáznak a nyugalomra Mezőfalván

2008.09.08. 17:47
Péntek este egy autó összeütközött egy motorral Mezőfalván, a karambol után a környező házakból kitódulók ütlegelték az autó vezetőjét és vele utazó lányát. A helyszínre érkező rendőrök a levegőbe lőttek. Kiderült, hogy a motor vezetőjének nincsen jogosítványa, továbbá sem ő, sem utasa – aki később belehalt sérüléseibe - nem viselt bukósisakot. Azóta fokozott a rendőri jelenlét a községben, csoportos garázdaság ügyében indult eljárás.

A rendőrség továbbra is fenntartja a fokozott rendőri jelenlétet Mezőfalván, ahol péntek este bántalmazták egy közlekedési baleset résztvevőit, a csoportos garázdaság ügyében folyik az eljárás, közölte hétfőn a rendőrség.

A csoportos garázdaság előzménye egy karambol volt: egy balra kanyarodó személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze. A motornak sem 21 éves vezetője, sem 14 éves utasa - aki a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe - nem viselt bukósisakot, sőt, a vezetőnek jogosítványa sincs.

A baleset láttán a környező házakból kitódulók ütlegelni kezdték a gépkocsi vezetőjét és vele utazó lányát, valamint a házukból segítségükre siető feleségét és 15 éves fiát is. Megrongálták az autót is, betörték a szélvédőt, letörték a tükröket, összetörték a hátsó lámpát.

A bántalmazásnak a helyszínelésre érkező rendőr vetett véget, aki látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a családot, egy másik csoport pedig a közelről figyeli az eseményeket, a család védelme, a további bántalmazás, és az esetleges lincshangulat megakadályozására kétszer a levegőbe lőtt, mire a támadók elmenekültek. A lövéseket a későbbi parancsnoki vizsgálat jogszerűnek és szakszerűnek találta.

A rendőrségi eljárásban meghallgatják a tanúkat és felkutatják az elkövetőket. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van: a 15 éves fiút csoportos garázdaság és rongálás miatt már aznap esete elfogták és őrizetbe helyezték, mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a faluban megfelelő létszámú rendőr tartózkodik, a községben nyugalom és rend van.

Ezt megerősítette Márok Csaba polgármestere is. Hozzátette, sajnálatos, hogy a péntek esti közlekedési balesetben meghalt egy 14 éves lány, de az önbíráskodásra senkinek sincs joga. A történtekről a falu képviselőtestülete is kialakítja az állásfoglalását, mondta Márok Csaba. Beszélt arról is, hogy Mezőfalván összességében békében él együtt a roma és a nem roma lakosság, amiben sokat segít, hogy a községben cigány kisebbségi önkormányzat működik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?