István, Vajk
19 °C
33 °C

Rendőrök vigyáznak a nyugalomra Mezőfalván

2008.09.08. 17:47
Péntek este egy autó összeütközött egy motorral Mezőfalván, a karambol után a környező házakból kitódulók ütlegelték az autó vezetőjét és vele utazó lányát. A helyszínre érkező rendőrök a levegőbe lőttek. Kiderült, hogy a motor vezetőjének nincsen jogosítványa, továbbá sem ő, sem utasa – aki később belehalt sérüléseibe - nem viselt bukósisakot. Azóta fokozott a rendőri jelenlét a községben, csoportos garázdaság ügyében indult eljárás.

A rendőrség továbbra is fenntartja a fokozott rendőri jelenlétet Mezőfalván, ahol péntek este bántalmazták egy közlekedési baleset résztvevőit, a csoportos garázdaság ügyében folyik az eljárás, közölte hétfőn a rendőrség.

A csoportos garázdaság előzménye egy karambol volt: egy balra kanyarodó személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze. A motornak sem 21 éves vezetője, sem 14 éves utasa - aki a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe - nem viselt bukósisakot, sőt, a vezetőnek jogosítványa sincs.

A baleset láttán a környező házakból kitódulók ütlegelni kezdték a gépkocsi vezetőjét és vele utazó lányát, valamint a házukból segítségükre siető feleségét és 15 éves fiát is. Megrongálták az autót is, betörték a szélvédőt, letörték a tükröket, összetörték a hátsó lámpát.

A bántalmazásnak a helyszínelésre érkező rendőr vetett véget, aki látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a családot, egy másik csoport pedig a közelről figyeli az eseményeket, a család védelme, a további bántalmazás, és az esetleges lincshangulat megakadályozására kétszer a levegőbe lőtt, mire a támadók elmenekültek. A lövéseket a későbbi parancsnoki vizsgálat jogszerűnek és szakszerűnek találta.

A rendőrségi eljárásban meghallgatják a tanúkat és felkutatják az elkövetőket. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van: a 15 éves fiút csoportos garázdaság és rongálás miatt már aznap esete elfogták és őrizetbe helyezték, mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a faluban megfelelő létszámú rendőr tartózkodik, a községben nyugalom és rend van.

Ezt megerősítette Márok Csaba polgármestere is. Hozzátette, sajnálatos, hogy a péntek esti közlekedési balesetben meghalt egy 14 éves lány, de az önbíráskodásra senkinek sincs joga. A történtekről a falu képviselőtestülete is kialakítja az állásfoglalását, mondta Márok Csaba. Beszélt arról is, hogy Mezőfalván összességében békében él együtt a roma és a nem roma lakosság, amiben sokat segít, hogy a községben cigány kisebbségi önkormányzat működik.