Valér
2 °C
8 °C

Öngyilkossággal fenyegetőztek a nagyatádi fiú gyilkosai

2008.05.30. 17:31
Atvitték a kaposvári börtönből a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe azt a két kaposvári fiatalt, akik május 21-én megölték osztálytársukat.

A budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították a kaposvári börtönből azt a két fiút, akit 17 éves osztálytársuk meggyilkolásával gyanúsítanak, értesült az MTI pénteken.

A két fiút nem azért vitték el a kaposvári börtönből, hogy elvégezzék az elmeorvosi szakértői vizsgálatot, noha ez része az eljárásnak. Az elszállításukra - amit a kaposvári büntetésvégrehajtási intézet kért - azért volt szükség, mert a börtönben öngyilkossági gondolatok foglalkoztatták a fiatalokat, és ezt a tervüket hangoztatták is.

A megyei rendőrség szóvivője pénteken cáfolta azokat a bulvársajtóban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a fiúk halállistát készítettek, mint ahogy azt is, hogy szerepjátékot játszottak volna, amelyben az áldozat szerepét osztották osztálytársukra. Arról sincs szó, hogy egy korábbi bűncselekménnyel lehetne összefüggésbe hozni a fiú megölését, tette hozzá Bíró Gábor, hangsúlyozva: ezekre a találgatásokra vonatkozóan semmilyen adat nem merült fel.

A szóvivő elmondta továbbá, hogy jelenleg az ügyben nem folytatnak vizsgálatot. Mivel az egyik gyanúsított édesapja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr, ezért kérték az országos rendőrfőkapitánytól, hogy más megye folytassa le a nyomozást, indokolta a kérést Bíró Gábor. A május 21-én elkövetett brutális gyilkosság - amelynek áldozata egy Kaposváron tanuló nagyatádi fiút volt - indítéka továbbra sem ismeretes.