Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Lelőtték az ittas nagyi kutyáját

2005.07.30. 22:07
Lefújták majd lelőtték a haragos kutyát, pedig a nagymama megpróbálta kizárni a rendőröket a lakásból. Hivatalos személy elleni erőszak és kiskorúak veszélyeztetése miatt eljárást indított a rendőrség.

Az asszony rátámadt az intézkedő rendőrökre, akik férjének értesítésére érkeztek a helyszínre. A nagypapa ugyanis a lakásban tartózkodó őrjöngő kutya és az ittas nagymama miatt veszélyben érezte 2 és 3 éves unokáit. A két rendőr a támadás során könnyű sérüléseket szenvedett, mondta el szombat este Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az 51 éves budapesti férfi délután jelentkezett ellátásra az egyik újpesti kórházban. Az orvosoknak elmondta, hogy súlyos kézsérüléseit lánya amerikai buldog kutyája okozta. Miután sebét ellátták, a férfi hazatért IV. kerületi lakásába, ahol a kutya ismét nekitámadt. A férfi bezárta a kutyát egy mellékhelyiségbe, majd értesítette a mentőket, akik ismételten súlyos csuklósérülésekkel szállították őt kórházba. A nagypapa a kórházból értesítette a rendőrséget is, mert veszélyben érezte a lakásban lévő két unokáját.

A sajtóügyeletes közlése szerint a kiérkező újpesti rendőrjárőröket a nagymama nem engedte be, belülről eltorlaszolta az ajtót. A járőröknek sikerült az ajtót résnyire nyitni, szolgálati gázspray-vel lefújták az őrjöngő kutyát és végül bejutottak a lakásba. Az ittas nagymama ekkor bántalmazta a rendőröket.

A kutyát az egyik rendőr egy lövéssel ártalmatlanná tette, majd a két kisgyereket biztonságos helyre szállították, a nőt pedig előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A gyerekeknek nem esett bántódásuk. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt folytat eljárást a továbbiakban a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal, valamint az újpesti kerületi rendőrkapitányság.