Márk
13 °C
28 °C

Vasvillával, baltával támadtak Nakon

2006.11.06. 13:03
Négy férfi érkezett Budapestről a Tolna megyei Nakra egy örökölt ingatlan ügyében, azonban négy helyi férfivel összevitatkoztak, majd verekedés kezdődött. Egy fővárosi férfi életveszélyes, egy másik súlyos sérülésekkel kórházba került, 3 helyit pedig őrizetbe vett a rendőrség. A naki pletykák szerint a pestiek szkinhedek voltak, ráadásul egy helyi roma család ugyanazt az ingatlant szeretné megszerezni, amit ők.

Ingatlanüggyel kapcsolatos szóváltás fajult emberölési kísérletté a Tolna megyei Nakon, ahol vasvillával, baltával támadtak a helybeliek négy fővárosi férfira, tájékoztatta az MTI-t hétfőn a rendőrség. A vasárnap a településre érkező budapesti és főváros-környéki férfiak közül az egyik házat örökölt, ennek kapcsán alakult ki szóváltás, majd verekedés négy helybelivel, közölte Mártonné Kasler Sarolta, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tájékoztatása szerint az egyik naki férfi baltával vágott fejbe egy 27 éves budapesti férfit, akit életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta, egy másik helybeli pedig vasvillával okozott nyolc napon belül gyógyuló sérülést. Hozzátette, a helybeliek közül három férfit őrizetbe vettek, hogy tisztázzák szerepüket az emberölési kísérletben.

Terjednek a hírek Nakon

Egy helyi lakos elmondása szerint a Nakra érkező férfiak szkinhedek voltak, legalábbis nagydarab, feketeruhás, kopasz férfiak, egyes pletykák szerint még horogkeresztes medál is lógott a láncukon. A ház, ami miatt a településre érkeztek, már majdnem egy éve üresen áll, valamikor az Esterházyak birtokához tartozott, akkoriban cselédházként funkcionált, mára azonban lerobbant, rossz állapotú épület.

A naki lakosok között az a hír terjed, hogy a főutcán található ház jelenleg nem is eladható, bár egy helyi roma család szeretné megszerezni magának, ezért nem örülhettek neki, hogy más is érdeklődik az ingatlan iránt. A faluban egyébként 3-4 roma család él, akik hétfőn már nem is merték gyalogosan vinni gyermekeiket az óvodába, a Budapestről vasárnap érkezett férfiak ugyanis azzal fenyegették meg őket, visszajönnek, de sokkal többen lesznek.

A valamivel több mint 700 lakosú település a megye nyugati határánál fekszik. Két dologról nevezetes, innen származik a Naksol (mai nevén IRIX) nevű égési sebeket gyógyító sejtregeneráló szer, amit egy azóta elhunyt, helyi lakos talált fel. A falu mezőgazdasági szövetkezete pedig Magyarország száz legnagyobb adófizető vállalatai közé tartozik.