Erzsébet
1 °C
4 °C

Meztelenül futó papot fogtak Coloradóban

2007.08.09. 11:03

Egy középiskola atlétikai pályáján meztelenkedett egy katolikus pap az Egyesült Államokban, írja a Denver Post. Robert Whipkey tiszteletes egy órával a napkelte előtt pucérkodott, de szembetalálkozott egy rendőrrel. A rendőr rávilágított zseblámpájával, mire a pap egy nála névő ruhadarabbal takarta el intim részeit.

A Denver Post beszámolója szerint a hatóságok közszeméremsértéssel vádolják a papot. "Tudom, hogy rosszat cselekedtem" - ismerte el vallomásában a pap, aki azzal védekezett, hogy nem számított rá, hogy a korai órán bárki megláthatja.

Az amúgy is szexbotrányokkal küzdő katolikus egyház a közleménye szerint komolyan veszi a tiszteletes ügyét, de döntésükkel mindenképpen megvárják az eljárás eredményét. Whipkeyt, ha bűnösnek találják, a hatóságok a jövőben szexuális bűnözőként tartják majd nyilván, írja a Denver Post.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?