Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél méteren múlt a kisgyerek élete

2002.08.10. 18:37
Két kamionsofőr lélekjelenlétének köszönheti életét egy 3 éves német kislány, aki a franciaországi vakációra induló család 110 kilométer/órás sebességgel haladó gépkocsijából zuhant az útra.
A német Puetz házaspár Nancy felé tartott az A7-es autópályán, amikor a kisebbik Puetz csemetének valahogy sikerült kikapcsolnia a hátsó gyermekülés biztonsági övét, kinyitnia a hátsó ajtót, így a száguldó kocsiban támadt vákuum a gyereket kirántotta a járműből.

A kamionsofőrök reflexén múlott

Az egyterű Nissan Serenát szabályos távolságból követő 40 tonnás kamion sofőrje, észrevette az aszfalton többször bucskázó majd elterülő kislányt. A férfi járművét a gyermek előtt másfél méterrel tudta lefékezni, miközben a kormányt balra fordítva lezárta a mellette lévő sávot is. A vészfékező kamion mögött érkező, szintén megfelelő követési távolságot tartó másik nehézsúlyú jármű sofőrje is időben észlelte a rendkívüli helyzetet, és előzésből a másik sávra húzódva ugyancsak keresztbe fordult az úton. A kamionbarikád leállította a forgalmat az A7-esen, a mentők pedig igen gyorsan a helyszínre érkeztek.

Csak könnyebb sérülések

Puetzéknek 150 méterrel távolabb sikerült megállni, az anya odarohant az úton fekvő Lenához, aki eszméleténél volt, és fájdalmakra panaszkodott. Azonban a kis Lena könnyebb fejsérüléssel és végtagzúzódásokkal megúszta a végzetesnek ígérkező balesetet. A sérült gyermeket a montélimari kórházba szállították. Sebeit ellátták, és hétfőig megfigyelés alatt tartják, de a módszeres kivizsgálás kisebb bevérzéseken kívül komolyabb károsodást nem mutatott ki.

A szerencsétlenségnél segédkező csendőrök szerint, ha a házaspár gépkocsija mögött haladó kamion nem tartja magát olyan szigorúan a közlekedési szabályokhoz, akár tömeges katasztrófa is történhetett volna az A7-esen. Ezen az útszakaszon ilyen idő tájt óránként 3500 gépkocsi száguld a háromsávos sztrádán.