Mátyás
-6 °C
1 °C

Vásároljon aknanaszádot!

2004.02.12. 07:32
A dunai flottilla Váci úti telephelyén mustrára bocsátották a 34 hatástalanított AN-2-es aknásznaszád hajót - értesült a Blikk.
A Honvédelmi Minisztérium elektronikai, logisztikai és vagyonkezelő részvénytársasága csütörtök délelőtt árverésre bocsátja Kőbányán, a Zách utcában az egykori dunai flottillát.

Bárki licitálhat, a kikiáltási ár 1,2-1,6 millió forint között mozog - mondta Schieber József sajtóreferens a Blikknek. A 13 méter hosszú, 9,5 tonnás hadihajókat hatástalanították, azaz a géppuskatartókat, aknavontató szemeket és a híradótechnikai berendezéseket leszerelték.

Túrára vagy a roncstelepre

Szerda délig 240-en vették szemügyre a flottillát. Dr. György Endre fiával nézegette az aknásznaszád hajókat, és ha másért nem, kíváncsiságból elmennek a mai licitre. - Két hathengeres, ma már korszerűtlen Csepel-motorral felszerelt hajók ezek - mondta. - Le kell műszakiztatni, hiszen hajólevél nélkül nem közlekedhetnek. Bárhogy is számolom, a vége úgy négymillió forintra jönne ki. Túrahajónak azonban megfelelnek, ezek még a tengeren is használhatók.

Egyesek azonnal a MÉH-telepet céloznák meg a hajókkal. Az alumínium ára jelenleg 200-350 forint között mozog. A 9,5 tonnás hadihajók ennek tükrében 1,9-3,3 millió forintért adhatók tovább, anélkül, hogy bármit csinálnának velük - írja a Blikk csütörtöki számában.