Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Náci üdvözlésre idomította kutyáját

2003.10.14. 13:18
Bíróság elé állítják azt a berlini férfit, aki Hitlert éltető mancslendítésre tanította be keverék kutyáját. A férfi akár három évet is kaphat, kutyája menhelyi elhelyezéssel "megússza".
Roland T. náci üdvözlésre tanította be Adolf nevű kutyáját. A berlini férfi most bíróság előtt felel tettéért - adta hírül az Ananova. A rendőrséget még tavaly hívták ki járókelők, amikor a férfi az utcán mutatta be kutyája tudományát. A mutatvány során a férfi "Sieg Heil" kiáltására és karlendítésére a fekete keverék kutya jobb mellső mancsát emelte náci üdvözlésre.

Az 54 éves férfi alkotmányban tiltott szervezetek jelképeinek használatáért áll bíróság elé. Ha bűnösnek találják, három évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Adolf feltehetően állatmenhelyre kerül.

Carola Ruff, a helyi állatvédő szervezet tagja szerint a kutya nem ítélhető el amiatt, hogy a gazdája mire idomította be. "Rosszul leszek a gondolattól, hogy valaki torz elméjének eszközeként használja fel kutyáját" - nyilatkozta a Berliner Kuriernek az állatvédő nő.