Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Újabb rasszista gyilkosságok Oroszországban

2006.04.14. 12:06
Két halálos áldozatot követelt Oroszországban egy tízfős bőrfejű banda akciója. A volgográdi fiatalok csütörtökön a helyi cigánytáborra támadtak rá, vasrudakkal felszerelkezve. Egy hete egy szenegáli diákot gyilkoltak meg bőrfejűek Szentpéterváron.

Egy cigánytábor megtámadása és két roma meggyilkolása gyanújával letartóztattak három bőrfejűt az oroszországi Volgográdi területen, jelentette pénteken a Ria Novosztyi hírügynökség az illetékes területi ügyészségre hivatkozva.

A helyi rendőrség közlése szerint bőrfejűek egy csoportja csütörtök este 11 óra körül megtámadott egy cigánytábort az Ahtuba-folyó partján. A tízfős banda fa- és vasrúddal ütlegelte a tábor lakóit. Egy cigány férfi és egy nő meghalt az ütésektől, több sérültet pedig kórházba kellett szállítani. A súlyos sebesültek között van egy kislány és egy idős asszony is.

A támadók mind egy helyi bőrfejű bandához tartoznak, a rendőrség három fiatal férfit vett őrizetbe, írja a Mosnews. Az illetékes ügyészség eljárást indított ellenük szándékos, rasszista indíttatású emberölés gyanújával.

A külföldiek ellen elkövetett - nem egyszer halálos kimenetelű - támadások száma az utóbbi hónapokban megsokszorozódott az országban. Egy héttel ezelőtt egy szenegáli diákot gyilkoltak meg Szentpéterváron, ami óriási tiltakozási hullámot indított el több orosz nagyvárosban is.

Az atrocitásokat általában bőrfejűek követik el kaukázusiak, közép-ázsiaiak, de Ázsia más részeiből származók és afrikaiak ellen is.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft