Auguszta
-4 °C
2 °C

Egymillió forintba került négy hamburger

2006.03.29. 15:03
Négy hamburgert vett egy pár, ám ezért 4500 dollárt számolt fel a gyorsétterem. A kártyával fizető vevők számlája egyből lenullázódott.

Ha inge-gatyája nem is, de összes megtakarítása ráment négy hamburgerre egy párnak az Egyesült Államokban, pedig csaknem 1 millió forintnyi dollár volt a bankszámláján. És a hamburgerek sem gyémántburgerek voltak. Áruk valójában 4 dollár 33 cent volt - alig ezer forint, ám a kasszás véletlenül egymás után kétszer nyomkodta be az összeget, vagyis négyjegyű lett a számla.

A pár bankkártyával fizetett, a bank pedig automatikusan lekönyvelte, minek eredményeként a páros egy pillanat alatt ott állt egyetlen cent nélkül, ugyanakkor éppen esedékessé vált jelzáloghitelük törlesztő részletének rendezése. A gyorsétterem rögvest megpróbálta visszautaltatni a pénzt, ám a bank hatályos szabályai alapján az ilyen retranzakcióra - az alapos ellenőrzés okán - három napot várni kell.

Végül visszakapta a pár a pénzét, és a jelzáloghitellel sem lett baj. Ráadásul ingyen ettek: a gyorsétterem kárpótlásul nem kért semmit a milliós hamburgerekért.