Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Négyen haltak meg a Ladában

2003.08.05. 09:04
Két férfi és két nő halt meg Hajdúhadházon hétfő este, amikor egy személygépkocsi a vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, s a járművet az érkező vonat maga alá gyűrte. A baleset egyetlen túlélője az utolsó pillanatban kiugrott a bal hátsó ülésről.
A sárga 1200-es Ladában két nő és három férfi utazott, akik közül az egyik férfi még ki tudott ugrani a hátsó ülésről, így könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést. Társai a helyszínen életüket vesztették.

Az egyetlen túlélőt a debreceni Kenézy kórházba szállították - tájékoztatta az MTI-t a Hajdú-Bihar megyei rendőrség.

A Blikk információi szerint az autót egy 33 éves nyírbátori férfi vezette, aki élettársát látogatta meg Hajdúhadházon. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy a férfi nem látta a piros jelzést, mert elvakította a napfény. A Debrecen felől 110 kilométeres sebességgel érkező Bereg InterCity 500 méteren keresztül tolta maga előtt a Ladát.

A vasúti forgalom este kilenc órakor állt helyre Hajdúhadháznál, miután eltakarították a sínekről a vonattal ütközött személygépkocsi roncsait - közölte hétfőn az MTI-vel a MÁV sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre elmondta, hogy a 17.40-kor bekövetkezett balesetet követően csak 20.10 órakor indulhatott meg - előbb egy vágányon - a forgalom, ezért 3-4 vonat több órát késett.