Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Négy meleg nap

2002.08.15. 13:32
Napról napra melegebb lesz, augusztus 20-án már szélcsendes, napos időre és 30 fokra számíthatunk. Egy kis szerencsével az ünnepi tűzijátékot sem homályosítják el a felhők. A jövő hét közepétől azonban nyugatról ismét esőt hozó légáramlatok érkeznek.
Előre láthatólag az időjárás nem fogja borús rezignációba taszítani az augusztus 20-i ünneplést, és azt megelőző szabadnapokat. A hosszú hétvégén emelkedik a hőmérséklet, egyre kevesebb lesz a csapadék, kisüt a nap, újra nyár lesz.

Bártfai Erzsébet, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerint pénteken még borús lehet az idő, záporok is előfordulhatnak, 22-27 fok várható, és a szél élénk marad, de szombattól egyre melegebb lesz. Vasárnap szinte zavartalan lesz a napsütés, és 28-30 fok körüli hőmérséklet, mérsékelt szél várható.

Akár strandolhatunk is

Vasárnaptól újra benépesülhetnek a kedvelt strandok, vízpartok, mivel hétfőn és kedden is folytatódik a felmelegedés.

Nyugat-Európa nagy részén már most napos idő van, fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Középtávon a környező országok mindegyékben a magyarországihoz hasonló felmelegedés várható. Keddtől tőlünk nyugatra, Ausztriában és Németországban újra csapadékosabbra fordul az idő, de a levegő várhatóan nem hűl le.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!