Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy meleg nap

2002.08.15. 13:32
Napról napra melegebb lesz, augusztus 20-án már szélcsendes, napos időre és 30 fokra számíthatunk. Egy kis szerencsével az ünnepi tűzijátékot sem homályosítják el a felhők. A jövő hét közepétől azonban nyugatról ismét esőt hozó légáramlatok érkeznek.
Előre láthatólag az időjárás nem fogja borús rezignációba taszítani az augusztus 20-i ünneplést, és azt megelőző szabadnapokat. A hosszú hétvégén emelkedik a hőmérséklet, egyre kevesebb lesz a csapadék, kisüt a nap, újra nyár lesz.

Bártfai Erzsébet, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerint pénteken még borús lehet az idő, záporok is előfordulhatnak, 22-27 fok várható, és a szél élénk marad, de szombattól egyre melegebb lesz. Vasárnap szinte zavartalan lesz a napsütés, és 28-30 fok körüli hőmérséklet, mérsékelt szél várható.

Akár strandolhatunk is

Vasárnaptól újra benépesülhetnek a kedvelt strandok, vízpartok, mivel hétfőn és kedden is folytatódik a felmelegedés.

Nyugat-Európa nagy részén már most napos idő van, fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Középtávon a környező országok mindegyékben a magyarországihoz hasonló felmelegedés várható. Keddtől tőlünk nyugatra, Ausztriában és Németországban újra csapadékosabbra fordul az idő, de a levegő várhatóan nem hűl le.