Viola
-6 °C
-2 °C

11 napot töltött a dzsungelben a hároméves kisfiú

2007.10.06. 13:47
Csodával határos módon úszta meg 11 napig tartó kalandját egy hároméves brazil kisfiú, aki elveszett az Amazonas-esőerdőjében. Neilson kiszáradt és horzsolásokat szedett össze, ezen kívül azonban semmilyen sérülései nem voltak. Senki nem tudja, mit evett, és egyáltalán hogyan élte túl.

Egy 3 éves kisfiú elveszett az Amazonas-esőerdő sűrűjében, és csak 11 nap elteltével találták meg, írja az AP. Veszélyes sérüléseket nem szerzett, csak kiszáradt és horzsolásokat szerzett, közölte a brazil rendőrség pénteken.

„Neilson Oliveira Lima édesapjával indult el Pupuai városában található otthonukból az esőerdőbe, mikor eltűnt. 11 nappal később unokatestvére vadászni ment, ő találta meg a hároméves kisfiút” - mondta Ailson Carvalho, Amazonas állam rendőrségének egy tisztje. „Senki nem tudja, mit evett, és hogy egyáltalán hogyan élte túl” – tette hozzá.

A kisfiút csaknem 3 kilométerre találták meg otthonától, a lába tele volt tüskékkel. Megpróbáltatásairól semmit nem mondott, csak azonnal vizet kért. Később kórházba szállították, ahol néhány napig megfigyelés alatt tartották.

Evanise de Oliveira Lima, a kisfiú édesanyja a CBN-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy gyermeke nagyon lefogyott és rengeteg horzsolás volt a testén. Remélte továbbá, hogy mihamarabb elhagyhatja a kórházat.

„A házunkhoz közeli dzsungelben jaguárok, sólymok és kígyók élnek, de a védőangyala vigyázott rá” – mesélte az édesanya.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!