Aliz
6 °C
14 °C

Nekrofíliagyanú egy ausztrál egyetemen

2007.02.06. 17:45
Négy ember ellen indítottak vizsgálatot az Új-Dél-Wales egyetemen állítólag történt nekrofíl bűncselekmények miatt.

Ausztrália egyik leghíresebb egyetemének kórbonctani részlegén nekrofília és az emberi testen elkövetett egyéb rémtettek gyanújával indult vizsgálat. Az Új Dél-Wales egyetem alkalmazottai azzal vádolták az intézmény egyik tagját, hogy fajtalankodott holttestekkel, továbbá szánt szándékkal rossz nyilvántartást készített a testrészekről, illetve egy koporsóban több különböző tetemről való testrészeket helyezett el.

A gyanúsított, aki már nem dolgozik az egyetemen, visszautasítja a vádakat. Új-Dél-Wales szövetségi állam egészségügy-minisztere, John Hatzistergos megdöbbenésének adott hangot az üggyel kapcsolatban. Az egyetem anatómiaoktatási jogát már novemberben visszavonták, mert egy belső vizsgálat eredményei aggodalmat keltettek.

Az egyetem a rendőrséggel párhuzamosan maga is nyomoz. Richard Henry, az egyetem alelnöke közölte, hogy amint azonosítják a holttesteket, felveszik a kapcsolatokat a családokkal. Az egyetem közleménye szerint négy személy ellen folyik vizsgálat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?